Bugetul Sectorului 1, votat de consilierii PSD-PNL după 11 ședințe cu scandal

L. G. | 28.03.2023

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a anunțat că bugetul pentru 2023, în valoare de 2,2 miliarde de lei a fost aprobat marți, majoritatea PNL-PSD acuzând cheltuirea a 170 milioane pentru spații verzi.

Pe aceeași temă

Primarul Clotilde Armand anunță că bugetul Sectorului 1 a fost votat de consilieri după șase săptămâni de scandal: ”Presiunea voastră a contat. Voi i-ați învins pe politrucii PNL PSD din Sectorul 1”.

Consilierii PSD-PNL acuză și faptul că primarul nu a venit să își susțină bugetul la ședințele de Consiliu Local. Clotilde Armand a acuzat, la rândul ei, refuzul PNL și PSD de a vota bugetul este nejustificat și a făcut plângeri penale, atrăgând atenția că va fi în imposibilitatea de a plăti facturile la utilități, bursele elevilor și serviciile sociale.

Primarul USR a mai declarat că PSD și PNL „au blocat timp de două luni demararea proiectelor de investiții” și că ”au mutat fonduri importante de la bugetul ADP Sector 1”. Amendamentele consilierilor au însumat 200 de milioane de lei de la buget.

Armand mai declară că PSD și PNL „vor să rezerve suma de 20.000 euro pentru presupuse recompense pe care ar trebui să le încaseze fostul secretar general al Primăriei, Daniela Cefalan, om de bază în echipa lui Dan Tudorache, în perioada 2018-2020, pentru activitatea din Comisia de vânzare a spațiilor comerciale”.

Mesajul primarului Clotilde Armand

„Avem buget. Presiunea voastră a contat. După 11 ședințe de consiliu local bugetul a fost adoptat. Voi i-ați învins pe politrucii PNL PSD din Sectorul 1.
Pentru că nu mai pot fura din banii comunității locale, PNL și PSD au blocat timp de două luni (anul trecut au întârziat tot două luni) demararea proiectelor de investiții și finanțarea spitalelor și școlilor din Sectorul 1. Drept dovadă că totul a fost un șantaj politic este chiar faptul că astăzi au votat, cu multiple amendamente nelegale, bugetul Sectorului 1 pe anul 2023. Vom contesta la prefect aceste amendamente (chiar dacă prefectul este o glumă sinistră a uselismului și funcționează de decor) deoarece este o formă mascată de a vira bani către firmele de casă sau unde au interese. Pot să vă spun, la primă analiză, că au mutat fonduri importante de la bugetul ADP Sector 1 – sunt supărați că se muncește la spațiile verzi și în parcuri, au distrus bugetul Investițiilor – mai nou sunt preocupați de achizițiile de studii de fezabilitate și au mutat bani chiar din contul destinat confinanțării fondurilor europene. Acești bani se duc către diverse proiecte fanteziste sau populiste. Au dirijat milioane de euro către CET Grivița și Compania de Investiții și Dezvoltare -care făcea machete de spital pentru Dan Tudorache, ambele aflate în subordinea Consiliului Local. Pentru compania de sinecuri politice PSDPNL deja pregătim o acțiune de dizolvare în instanță.
De ce au blocat bugetul timp de două luni? La întrebarea asta, nici Sebastian Burduja, nici Florin Manole, nu au dat un răspuns coerent. Puteau face aceste amendamente oricând, le-au ținut ascunse până astăzi, și le-au votat cu amândouă mâinile. Vă dau un exemplu elocvent, despre cum funcționează coaliția PSDPNL la Sectorul 1, un amendament care a fost votat astăzi. Vor să rezerve suma de 20.000 euro pentru presupuse recompense pe care ar trebui să le încaseze fostul secretar general al Primăriei, Daniela Cefalan, om de bază în echipa lui Dan Tudorache, în perioada 2018-2020, pentru activitatea din Comisia de vânzare a spațiilor comerciale. Să înțeleg că nu au votat bugetul, esențial pentru comunitatea Sectorului 1, pentru că erau îngrijorați ca echipa Tudorache să nu sufere din punct de vedere financiar?
Un lucru este cert: nu mai pot fura de la Sectorul 1 și useliștii sunt în vrie. Îi vedeți în toată splendoarea lor.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22