Bulgaria a pus sub control subsidiarele bancilor elene, ca sa nu transfere bani in Grecia

M. B. | 09.07.2015

Pe aceeași temă

Bulgarii au pus „sub control” subsidiarele băncilor elene, pentru a evita transferul de fonduri spre Grecia. “În acest moment nu există turbulențe în sistemul bancar. Băncile grecești sunt sub control, astfel că resursele financiare nu pot fi trimise în Grecia”, a declarat ministrul Economiei din Bulgaria, Bozhidar  Lukarski, citat de Agerpres.

 

Ministrul nu a oferit detalii cu privire la ce fel de controale se referă, iar Banca Națională a Bulgariei a refuzat să comenteze declarațiile ministrului Economiei.

 

Primele patru mari bănci grecești (Piraeus Bank, Eurobank Ergasias, National Bank of Greece și Alpha Bank) controlează aproximativ 28% din activele bancare din Bulgaria, mai scrie Agerpres.

 

Săptămâna trecută, Bloomberg a informat că Banca Centrală Europeană va acorda sprijin Bulgariei și este gata să ajute și alte țări din regiune să evite riscul extinderii crizei din Grecia. Potrivit unor surse interne, BCE va oferi Bulgariei acces la operațiunile sale de refinanțare și, de asemenea, va oferi euro pentru sistemul bancar bulgar în schimbul unor garanții eligibile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22