Bulgaria trimite blindate la granita, in asteptarea unui val de refugiati veniti din Macedonia

Fara Autor | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Bulgaria se pregătește de sosirea unui val de refugiați ce ar putea sosi aici din Macedonia pentru a ocoli ruta Serbia – Ungaria: Sofia a decis trimiterea unor blindate la patru puncte de frontieră, a anunțat marți Ministerul bulgar al Apărării, citat de France Presse.

 

“În această etapă vom consolida preventiv paza frontierei asigurată de poliția de frontieră', a declarat Nikolai Karavainov, un responsabil pentru operațiuni în Ministerul Apărării de la Sofia, citat de Agerpres.

 

Au fost trimise la graniță 25 de soldați și vehicule blindate,  dar numărul lor ar putea crește în cazul în care situația se înrăutățește, a mai spus oficialul militar.

 

Bulgaria și România nu au avut probleme, până acum, cu refugiații din Orientul Mijlociu și Africa aflați în drum spre statele europene nu doar mai bogate, dar și mai primitoare decât țările prin care ajung pe continent.

 

Bulgaria a găzduit de la începutul anului 15.000 de imigranți ilegali, inclusiv sirieni veniți din Turcia. Imigranții reținuți în Bulgaria sunt plasați în mai multe tabere de refugiați înainte de a ajunge la un statut care să le permită, în cel mai bun caz, să călătorească în UE fără a se instala aici.

 

Bulgaria a construit la frontiera sa cu Turcia un gard de 30 de km pe care intenționează să-l extindă și menține circa 1.000 de grăniceri pentru a împiedica intrarea imigranților ilegali.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22