CAB decide dacă sesizează Curtea Constituțională în cazul Ordonanței Toader

Redactia | 19.10.2018

Curtea de Apel București analizează vineri posibilitatea sesizării Curții Constituționale în cazul OUG de modificare a legilor Justiției, promovate de ministrul Tudorel Toader și adoptată de guvern luni.

Pe aceeași temă

 

 

Excepți a fost ridicată de un complet de judecători care soluționează dosarul fostului europarlamentar PDL, Marian Zlotea și mai mulți inspectori de la ANPC, scrie Ziare.com.

 

Pactic, presedintele completului, Ruxandra Grecu, a pus in discutie daca trebuie sesizata CCR in cazul celebrului articol VII din OUG 92/2018. "Dorim sa aflam si parerea dumneavoastra", i-a intrebat aceasta pe avocati si pe procurorul DNA.

 

Este vorba de articolul care a fost in discutiile membrilor CSM in aceasta saptamana si care ar putea arunca in aer activitatea parchetelor.

 

Art. VII. - Procurorii care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonantei de urgenta, isi desfasoara activitatea in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si al Directiei Nationale Anticoruptie, precum si in cadrul celorlalte parchete, raman in functie in cadrul acestora, numai daca indeplinesc conditiile prevazute de Lenea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

"Vrem sa discutam admisibilitatea", a explicat judecatoarea Ruxandra Grecu. Avocatii s-au opus acestei solicitari si au explicat ca nu sunt pregatiti. Initial, Completul de judecata a dat termen pentru pregatirea concluziilor, pe 2 noiembrie, dar avocatii au spus ca nu pot ajunge in acea zi, deoarece au procese.

 

"Instanta are in vedere importanta chestiunii pentru solutionarea acestui caz. Lasam dosarul la sfarsitul sedintei", a decis Ruxandra Grecu.

 

Articolele din Constitutie

 

Judecatoarea a facut trimitere la patru articole din Constitutie, referitoare la prevederile OUG de modificare a Legilor justitiei.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22