Cabinetul Ponta IV. Razvan Nicolescu (Energie) si Florin Jianu (IMM), Andrei Cristea (Dialog social) si Bogdan Stanoevici pleaca din Guvern. Energia si IMM-urile trec in portofoliul Economiei

T.d. | 13.12.2014

Pe aceeași temă

Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, si-a anuntat, sambata, retragerea din viitorul Cabinet Ponta. Decizia vine dupa o discutie avuta cu premierul, cand acesta i-a comunicat faptul ca doreste comasarea departamentului de Energie cu Ministerul Economiei. Totodata, Ponta si-a exprimat optiunea pentru un ministru politic. Si ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, si-a anuntat plecarea din viitoarea formula guvernamentala, potrivit Mediafax.

UPDATE. Ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, vorbeste intr-o postare pe facebook despre plecarea din guvern. "In aceasta seara, in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta am incheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasa, in Cluj-Napoca", a scris aceasta.

UPDATE Si ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a confirmat, intr-o interventie la Antena 3, ca se afla pe lista remaniatilor.

"Am avut o dicutie cu premierul Victor Ponta si am convenit de comun acord ca cel/cea care va veni in locul meu - pentru ca postul evident ca nu dispare - va putea sa continue ce am inceput eu (...) Premierul nu avea nimic sa-mi reproseze, dimpotriva (...) Sunt extrem de mandru ca am facut parte din acest guvern", a spus Bogdan Stanoevici.

 

Razvan Niculescu  a arătat că i-a mulţumit lui Ponta pentru că i-a dat şansa să facă ceva pentru România în ultimele 10 luni şi i-a comunicat că nu îl interesează nicio altă funcţie publică în România.

"Un lucru e cert :voi continuă ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliul UE expirând în anul 2016. Această poziţie nu are niciun fel de legătură cu sistemul de administraţie din România", a mai spus Nicolescu.
 

Pleaca si Florin Jianu

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, a anunţat că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern. Jianu nu este un om politic, ci un tehnocrat.

Anunţul retragerii din Guvern a fost postat sâmbătă de ministru, pe Facebook.

"Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie şi va fi condus politic. Nu m-a interesat şi nu ma interesează nicio altă funcţie, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problemă a cărei rezolvare, deşi sunt matematician, îmi râmâne necunoscută", afirmă Jianu.

Zilele acestea, Coalitia de guvernare poarta negocieri privind definitivarea viitorului Cabinet Ponta. Una dintre modificarile de substanta vizeaza plecarea UDMR din echipa guvernamentala si cooptarea Partidului Liberal Reformator (PLR), condus de Calin Popescu Tariceanu, la Putere.

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22