Cabinetul Ponta IV. Toti ministrii propusi au primit AVIZ POZITIV in comisiile de specialitate. O singura exceptie: ministerul pentru DIASPORA

T.d. | 15.12.2014

Pe aceeași temă

Cabinetul Ponta IV a trecut, luni, prin comisiile de specialitate din Parlament. Rand pe rand, ministrii propusi de premierul Victor Ponta pentru a face parte din viitorul guvern au raspuns intrebarilor specifice portofoliului in cauza. In final, toate propunerile au primit aviz pozitiv, cu o exceptie: ministerul pentru Diaspora.

Ministrii care au primit aviz pozitiv sunt: Sorin Mihai Cimpeanu (PC) pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii; Ionut Vulpescu (PSD) pentru Ministerul Culturii; Andrei Dominic Gerea (PLR) pentru Ministerul Energiei si IMM-urilor; Mihai Tudose (PSD) pentru Ministerul Economiei si Turismului; Sorin Mihai Grindeanu (PSD) pentru Ministerul Societatii Informationale si Comunicatiilor; Gratiela Gavrilescu (PLR) pentru Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor; Liviu Marian Pop (PSD) pentru Dialog Social si Darius Valcov (PSD) pentru Ministerul pentru Buget si Finante, potrivit Ziare.com.

Ultimul ministru audiat in comisiile parlamentare a fost cel pentru portofoliul Relatiei cu Romanii de Pretutindeni, Adrian Anghel (PSD). El a starnit polemici in comisie.

Daca Opozitia sustine ca Anghel nu a intrunit voturile necesare pentru avizul pozitiv conform procedurilor in vigoare, ministrul propus a sustinut la iesire ca a primit unda verde.

Deputatul PMP Eugen Tomac a aratat ca Anghel a primit 12 voturi "pentru", 8 "impotriva" si alti 4 parlamentari s-au abtinut. Chiar daca voturile in favoarea lui Anghel sunt majoritare, ele nu intrunesc 50% + 1.

Tomac i-a cerut premierului Victor Ponta sa vina cu o noua propunere, pentru ca acum a trimis un "ministru total nepregatit" si sa continue cu aceeasi propunere ar insemna "o sfidare fara margini".

"A primit 12 voturi pentru, 8 importiva, 4 abtineri. Conform procedurii, domnia sa nu a obtinut avizul pozitiv, asta e realitatea, nu a convins comisia. Ponta sa vina cu alta propunere. (Sa continue cu Anghel, n.red.) ar insemna o sfidare fara margini. A venit cu un ministru nepregatit in fata comisiilor. Deci Ponta sa vina cu o noua propunere de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni", a explicat Tomac.

Totusi, la iesirea de la audieri, Anghel a spus "nu am primit aviz negativ, am primit aviz pozitiv".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22