Cadariu a mintit! Parchetul nu a cerut secretizarea listei spitalelor cu probleme

Dora Vulcan | 06.05.2016

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a mintit in conferinta de presa de miercuri, atunci cand a declarat ca nu poate publica lista spitalelor unde au fost depistate probe neconforme in urma controalelor recente "pentru ca Parchetul face o ancheta si aceasta lista e parte din dosar".

Pe aceeași temă

 

 

 

Ministerul Sanatatii a publicat lista celor 50 de spitale vineri, in urma presiunii publice in acest caz, dar a precizat, intr-un comunicat, ca face publica lista "cu aprobarea Parchetului General".

 

Raspunzand insa unei solicitari a Gazetei Sporturilor pe aceasta tema, Parchetul a precizat ca "intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Sanatatii nu exista o corespondenta scrisa in sensul celor mentionate in solicitarea dumneavoastra", scrie Tolo.ro, citat de Hotnews

 


De asemenea, publicatia VICE.com si-a indemnat cititorii, in aceste zile, sa ceara accesul la lista spitalelor cu probleme, informatie de interes public. Un cititor VICE a primit urmatorul raspuns de la Ministerul Sanatatii:

"Stimate domn / doamna
Avand in vedere solicitarea dumneavoastra, privind punerea la dispozitie a buletinelor de analiza pentru toate cele 3526 de probe prelevate si analizate in cadrul testelor de sanitatie efectuate la nivel national pentru produsele Hexi Pharma, va comunicam urmatoarele:
Urmare a faptului ca pe rolul Parchetului General exista inregistrat un dosar penal cu privire la utilizarea biocidelor in unitatile sanitare va aducem la cunostinta faptul ca rezultatele testelor efectuate constituie probe la dosarul de cercetare penala. Ca atare in conformitate cu art. 12, lit. e din Legea nr. 544/2001 rezultatele nu pot fi puse la dispozitie."


Ministerul Sanatatii a publicat vineri dupa-amiaza, in urma presiunilor publice, lista spitalelor unde au fost gasite probe neconforme in urma controalelor facute de Directiile de Sanatate Publica din tara. Probele neconforme identificate vin de la 50 de spitale, dintre care 9 din Capitala, precum Institutul National de Endocrinologie "Parhon", Spitalul de Urgenta "Pantelimon", Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Spitalul Universitar de Urgenta. Pe lista se mai gasesc unitati sanitare importante din tara, precum Spitalul Clinic de Copii Brasov, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Ioan" Galati,  Institutul Inimii "Nicole Stancioiu" Cluj si Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi.


"Pentru informarea cetatenilor, Ministerul Sanatatii, cu aprobarea Parchetului General face publica lista unitatilor sanitare in cadrul carora au fost depistate probe neconforme in urma controalelor realizate conform dispozitiei ministrului Sanatatii prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica din tara", a anuntat vineri Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22