Cadrele medicale aflate în misiune umanitară în R.Moldova au returnat banii primiți de la Usatîi

Redactia | 01.05.2020

Cadrele medicale care au ajuns joi în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului au returnat banii primiți de la primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, anunță Ambasada României.

Pe aceeași temă

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, le-a oferit cadrelor medicale aflate în Republica Moldova pentru a ajunta în lupta cu pandemia de coronavirus câte un premiu de 1000 de dolari și a spus că le va oferi la plecare și câte un curcan.

„Vă mulțumesc pentru că ați făcut acest gest. Tot globul pământesc astăzi se confruntă cu această pandemie și sprijinul care a venit din partea României este foarte important pentru R. Moldova. Când doctorii merg acasă să-mi aduceți aminte să le dau niște curcani de rasă”, a declarat Renato Usatîi, citat de Deschide.md.

Usatîi a explicat că toți medicii moldoveni din prima linie din spitalele din Bălți primesc lunar câte un premiu în sumă de 1000 de dolari.

Cadrele medicale au returnat banii o zi mai târziu, în prezența presei locale, potrivit Ambasadei României, care arată că ”misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”.

România a trimis în Republica Moldova 42 de cadre medicale de la Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării precum și echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro pentru a ajuta sistemul sanitar în lupta contra pandemiei de coronavirus.

Comunicatul integral al Ambasadei României la Chișinău

Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizați la Bălți a fost primit la 30 aprilie a.c. și de primarul orașului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire.


Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani.
Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale.


Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22