Calendarul deciziei privind aderarea României la Schengen: Decembrie, luna decisivă

L. G. | 01.11.2022

Consiliul UE, condus în a doua jumătate a anului 2022 de Cehia, a stabilit calendarul privind decizia de aderare la Schengen pentru trei state comunitare - România, Bulgaria şi Croaţia

Pe aceeași temă

Președinția cehă a Consiliului UE a transmis României felicitări privind reușita vizitelor de verificare privind îndeplinirea condițiilor Schengen, dar și calendarul pentru decizia de aderare a României, Bulgariei și Croației la spațiul unic de circulație european, a scris pe Twitter europarlamentarul USR Vlad Gheorghe.

Experţii Comisiei Europene şi ai statelor membre au prezentat, miercurea trecută, la Bruxelles, Grupului de lucru pentru chestiuni Schengen, raportul şi concluziile lor privind misiunea de evaluare Schengen din România şi Bulgaria.

Calendarul deciziei Schengen privind România, potrivit lui Vlad Gheorghe:

„Pe 9 noiembrie, președinția cehă va informa Comitetul Reprezentanților Permanenți (COREPER) despre aceste vizite și rezultatele pozitive - cele din România ne privesc direct, mai ales că din 2011 numai rezultate pozitive avem, dar nu suntem încă în Schengen. Vă amintesc că Olanda ceruse aceste noi vizite, pentru despre modul în care România îndeplinește condițiile de aderare. COREPER va primi raportul acesto vizite la întâlnirea din noiembrie

Pe 15 noiembrie, concluziile vor fi prezentate și la întâlnirea de pregătire a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI - consiliul ce reunește miniștrii justiției și afacerilor interne ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene)

Pe 8 și 9 decembrie se reunește Consiliul Justiție și Afaceri Interne și vom avea o decizie privind aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen. România merită să fie în Schengen, îndeplinim toate condițiile impuse tuturor celorlalte state membre și românii au stat de-ajuns la cozi prin Europa.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22