Călin Popescu Tăriceanu către Dăncilă: Adio, dar rămân cu tine!

Laurentiu Gheorghe | 12.08.2019

Miniștrii ALDE participă la ședința de guvern de luni în care se va adopta rectificarea bugetară. Inițiativa aparține lui Călin Popescu Tăriceanu care vrea să fie candidatul stângii pentru Cotroceni.

Pe aceeași temă

Miniștrii numiți de ALDE, Ramona Mănescu, proaspăt ministru de Externe și Viorel Ilie, Relația cu Parlamentul, sunt la Palatul Victoria pentru ședința de Guvern de luni. Anterior au discutat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care amenință cu ieșirea de la guvernare pentru a-i forța mâna lui Dăncilă să-și retragă candidatura din alegerile prezidențiale și să-l susțină pe el în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Ceilalți doi miniștri ALDE, Anton Anton și Grațiela Gavrilescu și-au delegat atribuțiilor unor secretari de stat care-i reprezintă în Guvern.

Proiectul rectificării bugetare este pe ordinea de zi de luni a ședinței Executivului, pentru adoptare.

Totuși nu-i exclus, dacă Dăncilă n-a picat la pace cu Tăriceanu, miniștrii ALDE să iasă din ședință dacă se va discuta rectificarea bugetară forțată de PSD în ciuda opoziției partenerilor de coaliție.

Tot luni, de la ora 17.00, are loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care urmează să se respingă solicitatea ALDE de cooptare a Pro România la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, pentru luni la Parlament, pe liderii social-democrați din țară pentru a discuta despre viitorul coaliției de guvernare cu ALDE.

Această ședință are loc în contextul în care ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice. Potrivit surselor, în ultimele zile, liderul PSD Viorica Dăncilă a discutat cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre coaliția de guvernare.

Membrii ALDE s-au arătat nemulțumiți de rectificarea bugetară făcută de PSD, și anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educație, Sănătate și Transporturi) și tăierea investițiilor. După ședința de Guvern de joi, unde a fost prezentat proiectul rectificării, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a transmis că partidul său așteaptă discuțiile din coaliție pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pentru rezolvarea situaţiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22