Camera Deputaţilor a amanat dezbaterea moţiunii pe justiţie împotriva ministrului Raluca Prună

E.b. | 11.10.2016

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, depusă de PSD, nu a fost nici dezbătută şi nici votată marţi în plenul Camerei Deputaţilor din lipsa de cvorum. Prima moţiune ce o viza pe Prună fiind iniţiată de ALDE şi respinsă în luna aprilie a acestui an.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE Moţiunea nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum. Reprezentanţii PNL au părăsit sala plenului

 

 

Moţiunea simplă ”Şi minciuna poată să ucidă” prin care se cere demiterea Ralucă Prună va fi dezbătută începând cu 14.30, a anunţat secretarul Camerei Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent, conform News.ro.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD depune luni, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care va avea titlul ”Şi minciuna poate să ucidă”, aceasta fiind cea de-a doua moţiune simplă împotriva sa.

 

Liviu Dragnea a mai spus că ”îşi recunoaşte vina” că prima moţiune simplă împotriva lui Prună nu a fost votată de parlamentarii PSD. ”Motivele expuse atunci nu ne-au convins pe noi că era cazul a se depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei”, a adăugat Dragnea

 

”Declaraţiile publice pe care le-a făcut doamna ministru al Justiţiei nouă ni se par foarte grave. Nu cred că va ţine seama domnul prim-ministru. Doamna ministru are posibilitatea (...) să poată să explice ce a vrut să spună. (...) Eu nu am conversaţii uzuale cu doamna Prună şi nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu ţin să comunic cu doamna Prună”, a mai spus Dragnea.

 

Prin moţiunea simplă depusă la Camera Deputaţilor, PSD cere demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pe motiv că aceasta ar fi minţit în faţa CEDO, aceştia susţinând că declaraţia lui Prună este ”mincinoasă sub două aspecte”, adică unul care priveşte ”minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva” şi cel de-al doilea ”că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional".

 

"La data de 14.06.2016, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se prezintă în faţa CEDO, unde susţine şi depune un act privind măsurile care au fost luate şi cele care urmau a fi luate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare. După această prezentare, ministrul Justiţiei face afirmaţii în plenul CSM din data de 06.10.2016. susţinând că >. Declaraţia doamnei Prună este mincinoasă sub două aspecte: unul priveşte <>, cel de-al doilea că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional", se arată în textul moţiunii.

 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus, joi, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturi (CSM), că a minţit la CEDO atunci când a spus că a fost asigurat un buget a câte 150 de milioane de euro pentru şapte penitenciare.

 

"Ştiţi cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus şi am minţit la CEDO - şi spun bine minţit la CEDO - că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... Deci, eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că în realitate în buget noi nu aveam aceşti bani", a spus Raluca Prună în şedinţa CSM.

 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, a reacţionat arătând că este "şocantă" declaraţia ministrului Raluca Prună, prin consecinţele pe care le implică, şi că aceasta va avea impact asupra relaţiilor cu celelalte state UE. "Problema trebuie clarificată şi nu trebuie să rămână la nivelul unui titlu senzaţional şi trecător de presă, pentru că prezintă importanţă din mai multe perspective", a scris Gîrbovan pe pagina sa de Facebook, întrebând când a aflat ministrul de inducerea sa în eroare şi ce a făcut ulterior pentru a corecta informaţia falsă trimisă la CEDO.

 

Pe 6 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor a respins o moţiune simplă pe Justiţie, iniţiată de ALDE şi semnată de 53 de deputaţi. Social-democraţii au decis atunci să participe la şedinţă pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22