Camera Deputaților: Biroul Permanent, suspendat din lipsă de cvorum.Chiulangiii, de la PSD

Dora Vulcan | 08.08.2017

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări, scrie News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 La şedinţa Biroului Permanent au participat deputaţii Florin Iordache (PSD), Georgian Pop (PSD), Denes Seres (UDMR) şi Andrei Gerea (ALDE).

 

„Ieri (luni – n.r.) după-amiază am fost convocaţi de către domnul Dragnea pentru o sesiune extraordinară. Constatăm însă un lucru ieşit din comun şi grav, pentru că singurul pesedist care s-a prezentat astăzi la muncă este domnul Iordache, omul bun la toate, şi ceilalţi lideri din conducerea Camerei Deputaţilor, membri PSD, stau bine mersi în vacanţă. În schimb, aici mascarada continuă, motiv pentru care, având în vedere că nu a existat cvorum în cadrul Biroului Permanent, puterea nu a reuşit să îşi asigure acest lucru pentru că pesediştii stau bine mersi în vacanţă, în frunte cu domnul Dragnea, nu vom participa nici de la ora 15.00 la mascarada numită sesiune extraordinară”, a spus Eugen Tomac.

 

Deputatul PMP a susţinut că „este o lipsă totală de respect faţă de cetăţenii care i-au votat pe pesedişti şi o lipsă totală de respect faţă de această instituţie”. „Motiv pentru care suntem profund indignaţi de acest comportament iresponsabil pe care îl manifestă PSD, care conduce Parlamentul la ora actuală”, a completat Tomac.

 

Deputatul PMP Valeriu Steriu a afirmat, la rândul său, că nu este legal să aibă loc plenul Camerei Deputaţilor la ora 15.00, în condiţiile în care şedinţa Biroului Permanent nu a avut cvorum.

 

„Sunt regulamente inventate ad-hoc, nu sunt deloc legale. Nu este normal, este imoral. Cum ne putem duce în faţa alegătorilor spunând că am venit în mijlocul vacanţei parlamentare 30 de oameni şi am hotărât o lege. Nu pentru asta suntem trimişi, ca să facem legi 30 de oameni şi să le discutăm convocând comisii cu trei oameni”, a spus chestorul Camerei Deputaţilor.

 

 

 

 

 Ghinea: Au lipsit pesediştii care acum sunt bosumflaţi

 

„Toţi cei 5 membri ai Biroului Permanent din partea opoziţiei au fost azi la Camera Deputaţilor. Toţi cei 3 lideri de grup ai opoziţiei au fost. Domnul Dragnea a convocat sesiune extraordinară dar el nu a venit. La fel alţi pesedişti. Opoziţia am decis să nu facem act de prezenţa. Drept urmare Biroul Permanent nu a avut cvorum. Drept urmare sesiunea extraordinară NU este convocată. Orice tentativă de a ocoli acest fapt simplu va fi atacat la Curtea Constituţională. Daddy nu poate convoca singur din pix o sesiune extraordinară. Măcar dacă încearcă, să vină şi la servici. Guvernul nu poate da OUG-uri în acest moment. Repet: Parlamentul NU este în sesiune extraordinară. Felicitări tuturor colegilor din opoziţie - noi opt (5 membri în BP şi 3 lideri de grup) am fost toţi astăzi aici. Au lipsit pesediştii care acum sunt bosumflaţi”, a reacționat și Cristian Ghinea, deputat USR, citat de News.ro.

 

 

Background

 

 

  • Sesiune specială pentru plafonarea pensiilor militarilor şi a indemnizaţiilor pentru mame

 

 

După o tentativă de convocare, dată săptămâna trecută şi soldată cu eşec, Parlamentul se va întruni de marţi în sesiune extraordinară pentru plafonarea pensiilor speciale ale militarilor, ale indemnizaţiilor de creştere a copilului şi pentru mărirea salariilor poliţiştilor.

 

 

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilorAnunţul a fost făcut de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de coaliţie de luni, scrie News.ro.

 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni de la ora 11, urmând ca şedinţa de plen să aibă loc începând cu ora 15.

 

Senatul va avea marţi doar o reuniune a Biroului Permanent, de la ora 14.

 

Prima încercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc săptămâna trecută, însă ea a fost amânată, fără a fi oferite explicaţii.

 

 

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii vor cere suplimentarea ordinii de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru ca Ionut Misa sau Mihai Tudose sa fie convocati sa prezinte executia bugetara pe primele sase luni ale anului si planul de sustinere a cheltuielilor bugetare realizate prin cresterile de salarii.

 

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, o OUG privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o OUG prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22