Cancelarul Angela Merkel: Islamul face parte din Germania

T.d. | 12.01.2015

Pe aceeași temă

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si-a anuntat luni participarea la o manifestatie organizata, marti, la Berlin, de catre asociatii musulmane, pentru condamnarea atacului comis asupra redactiei “Charlie Hebdo” la Paris. Merkel a declarat, de asemenea, ca “Islamul face parte din Germania”, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Mâine (marți) vom da un semnal foarte puternic”, a subliniat ea în cadrul unei conferințe de presă cu premierul turc, Ahmet Davutoglu. Angela Merkel, fiica unui pastor protestant, a apreciat că această manifestație va fi o ocazie de a transmite “un semnal important al voinței diferitelor religii de a trăi împreună, pașnic, în Germania”.

“Facem totul pentru ca integrarea să reușească și ca, indiferent de religie, cei care acceptă legile germane, care trăiesc aici, care cunosc limba, să fie bineveniți ca toți ceilalți”, a subliniat cancelarul german. Ea a afirmat că, în calitate de cancelar, îi reprezintă toți oamenii din Germania — indiferent de unde vin.

Angela Merkel a participat duminică la Paris, alături de zeci de șefi de stat și de guvern, la un extraordinar Marș al solidarității împotriva terorismului, după atacurile jihadiste care s-au soldat cu 17 morți în capitala franceză.

În Germania trăiesc aproximativ patru milioane de musulmani, în principal turci sau persoane de origine turcă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22