Candidat la primaria Ploiesti in greva foamei impotriva legii care-i interzice promovarea

Dora Vulcan | 16.05.2016

Marius Fenichiu, independent la Primaria Ploiesti, a intrat in greva foamei. El a postat si un clip pe o retea de socializare unde explica motivele gestului sau. Fenichiu a intrat in greva foamei pentru a protesta fata de prevederile legale care ii interzic promovarea imaginii de candidat.

Pe aceeași temă

 

 

Conform normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale stabilite prin HG nr. 10/2016, "competitorii electorali nu pot produce materiale de propaganda electorala in regie proprie", informeaza Hotnews.

 

"Orice as spune nu vrea sa auda nimeni din cine trebuie sa auda, nu sunt interesati de absolut nimic, asteapta sa ajungem la forme extreme de protest. Eu am trimis oficial adresa la Autoritatea Electorala Permanenta de marti, de pe 10, si nu am primit nimic. Vineri am sunat acolo si le-am spus ca astept raspuns, pentru mine fiecare zi care trece este o zi in care nu pot sa ma exprim asa cum ar trebui, nu pot sa ma exprim liber pentru ca imi este ingradit dreptul de a produce materiale de propaganda si chiardaca pot sa merg pe strada sa vorbesc cu oamenii, nu pot face un material filmat pe care sa il pun pe Facebook, in conditiile incare eu nu solicit rambursarea vreunei cheltuieli pentru aceste filmari. Le-am spus ca voi intra in greva foamei daca nu mi se da niciun raspuns si nu mi s-a dat.

 

Bineinteles ca este o forma extrema de protest, dar atata timp cat vezi ca nu ii intereseaza absolut nimic, fac norme legislative doar in propriul interes al partidelor politice parlamentare, ce pot sa fac? Am scris de mai multe ori referitor la ceea ce mi se pare in neregula, nu numai mie, ci multora, in legatura cu activitatea parlamentara, cu activitatea celor care decid, dar nu sunt interesati. Poate ii misca chestiile astea, incerc. E adevarat ca nu e usor, sunt hotarat, am pornit-o deja si nu mai dau inapoi. Sper ca astfel sa ajunga mesajul si la ei asa cum trebuie.", a declarat Marius Fenichiu.

 

postarea lui Ion-Marius FENICHIU, candidat independent la Primaria Ploiesti, AICI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22