Candidata lui Voiculescu spune că România trebuie să aibă exerciții militare comune cu Rusia

Dora Vulcan | 03.09.2019

Ramona Ioana Bruynseels, candidata partidului fondat de fostul pușcăriaș Dan Voiculescu la prezidențiale, este de părere că România, ca membră a NATO ar trebui să aibă exerciții militare comune cu Rusia.

Pe aceeași temă

Aserțiunea a fost emisă pentru a corecta cele susținute de Bruynseels într-un interviu acordat luni seară Digi 24, din care a reieșit, după spusele ei, că Rusia este membră NATO.

”Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicați în tot ce se întâmplă în regiunea noastră și împreună trebuie să veghem asupra stabilității regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere.
Da, am avut o exprimare nefericită și a fost speculată ca atare”
, a scris Ramona Ioana Bruynseels, marți, pe pagina sa de Facebook.

(sublinierile aparțin redacției)

Amintim că aliații NATO au încetat orice colaborare militară cu Rusia după anexarea ilegală a Crimeei și raptul teritorial din estul Ucrainei. Mai mult, NATO a luat o serie de măsuri menite să contracareze postura agresivă a Rusiei la Marea Neagră, având în vedere provocările constante ale Kremlinului față de statele est-europene.

Postarea integrală a Ramonei Bruynseels

Bruynseels a declarat luni seară, într-un interviu acordat la televiziunea Digi 24, că Rusia este membră NATO.

Întrebată dacă ”ne uităm și la partenerii din Vest, sau îi ignorăm total”, Bruynseels a spus că "Nu îi ignorăm total și nici nu avem cum. Suntem, împreună cu Rusia, parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO, pe partea militară.”

Bruynseels candidează la alegerile prezidențiale din toamna acestui an din partea Partidului Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu și condus de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

Antena 3, televiziunea lui Voiculescu, a promovat-o intens pe Bruynseels și a transmis în direct evenimentul de lansare a candidaturii, care a avut loc în 7 iulie la Sala Polivalentă.

Ramona Ioana Bruynseels a fost consilier de stat pentru mediul de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă și a condus Direcția Coordonare Politici și Priorități, în guvernarea lui Mihai Tudose.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22