Candidatul lui Ponta la Primăria Capitalei, acuzat de plagiat, om al tuturor regimurilor

Redactia | 05.08.2020

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central şi ex-şef al Direcţiei Medicale a Armatei, va fi candidatul Pro România pentru Primăria Capitalei.

Pe aceeași temă

În 2012, pe când era consilier al ministrului educației, a fost acuzat de plagiat, scrie G4Media.

Ziarul Adevărul scria în ianuarie 2013 că generalul Ioan Sîrbu a fost promovat în toate regimurile politice.

Numit, în ianuarie 2004, în ministeriatul PSD-istului Ioan Mircea Paşcu, fără concurs, la comanda Spitalului Militar Central, Ioan Sîrbu s-a remarcat prin epurarea unităţii medicale de cei mai valoroşi medici, pe care i-a trecut forţat în rezervă, pe motiv că ar fi atins vârsta pensionării. În 2009 a fost demis de la comand Spitalului Militar, dar numai pentru a fi avansat şef al Direcţiei Medicale a Armatei, prin ordin al ministrului democrat-liberal, Mihai Stănişoară. Un an mai târziu, noul ministru, Gabriel Oprea, l-a numit consilierul său. În 2011, generalul Sîrbu a ajuns consilier la Ministerul Educaţiei, unde s-a ocupat de învăţământul medico-militar.

Generalul Ioan Sîrbu (62 de ani) figura în 2016 pe locul doi pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş.

Cursul său de implantologie, a dezvăluit ziarul Adevărul în urmă cu opt ani, este inspirat din tratatul „Dental Implants: The Art of Science”, al cărui autor este profesorul american Charles Babbush. Potrivit sursei citate, în lucrarea denumită „Curs practic de implantologie orală” a lui Sîrbu se regăsesc capitole întregi din lucrarea implantologului american, pe care o citează doar la Bibliografie.

EVZ nota în 2012 că deși generalul și-a recunoscut inițial fapta, dând vina pe tinereţe şi pe lipsa materialelor de specialitate din 2004, Ioan Sîrbu a susținut ulterior pentru Evenimentul Zilei că nu a plagiat.

Tot în 2012, Victor Ponta era acuzat în ediția online a revistei Nature că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să pună referințe exacte”. În iulie 2020, Înalta Curte a stabilit prin decizie definitivă că fostul premier a plagiat.

Evenimentul Zilei scria, în urmă cu patru ani, citând un fost jurnalist, că Manuela Sîrbu, soţia fostului director al Spitalului Militar, are relații strânse cu senatorul liberal, Alina Gorghiu, cu care ar fi fost parteneră şi în cabinetul de avocatură Gorghiu, Pop şi Asociaţii.

Potrivit site-ului știrileprotv.ro, generalul Ioan Sarbu, a fost suspectat în 2015 de procurorii DNA de ilegalități comise pe cand era și șeful direcției militare din Ministerul Apărării Naționale.

Nu este clar cum s-a finalizat acest dosar, dacă DNA l-a trimis în judecată sau a clasat acuzațiile.

articolul integral pe G4Media

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22