Candidatul USR-PLUS la Primaria Capitalei, stabilit printr-un mix de sondaj si alegeri primare

Laurentiu Gheorghe | 26.02.2020

USR-PLUS vrea să împace capra și varza și anunță că desemnarea candidatului comun la Primăria Capitalei va fi desemnat printr-o metodă mixtă între sondaj și alegeri primare

Pe aceeași temă

Liderul USR, Dan Barna, a declarat miercuri că în două săptămâni va fi anunțat numele candidatului comun al Alianței USR-PLUS la Primăria Capitalei. El a mai spus că cel mai probabil conducerile celor două partide vor ajunge la o soluție de compromis și desemnarea candidatului cu cele mai multe șanse dintre Vlad Voiculescu și Nicușor Dan să fie făcută printr-o „metodă probabil mixtă între sondaj și algeri primare” pentru a da satisfacție ambelor tabere.

Reprezentantul USR Nicușor Dan vrea ca alegerea să se facă în urma unui sondaj, în timp ce reprezentantul PLUS Vlad Voiculescu și-ar dori alegeri interne, pentru desemnarea candidatului alianței la Primăria Capitalei.

Liderul USR, Dan Barna, crede că indiferent cine va fi candidatul, acesta va câștiga Primăria Bucureștiului: ”Este o competiție cumva legitimă pentru nominalizarea alianței. Această competiție anticipez că se va încheia într-un termen destul de scurt. Vom avea un candidat unic al alianței, fără îndoială, candidat care de altfel va și câștiga Bucureștiul, la cum arată în momentul de față situația politică la București”.

Întrebat prin ce metodă va fi desemnat candidatul alianței USR-PLUS la Primăria Capitalei, Dan Barna a răspuns: ”În momentul de față, purtăm discuții exact asupra metodei de desemnare. Eu aș anticipa că va fi o metodă probabil mixtă între sondaj și alegeri primare. Vom vedea în zilele următoare asupra cărei variante ne vom hotărî”.

Liderul USR spune că în următoarele două săptămâni va fi decis candidatul alianței: ”Avem un calendar prevăzut. În următoarele două săptămâni vom avea, cred eu, candidatul pe București”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22