Capitala este în scenariul roșu, dar fără restricții și certificat verde. Terasele sunt pline

Redactia | 24.09.2021

Capitala a intrat de două zile în scenariul roșu, însă restricțiile întârzie să apară. Prefectura Bucureștiului a programat abia pentru vineri ședința în care trebuie să se adopte certificatul verde.

Pe aceeași temă

Prefectura Bucureștiului a programat abia pentru vineri ședința în care trebuie să se adopte obligativitatea certificatului verde la petreceri sau în restaurante. Până atunci, terasele și localurile sunt pline, iar tulpina Delta a infectat aproape o mie de bucureșteni doar în ultimele 24 de ore.

În Centrul Vechi, localurile sunt pline și atmosfera generală este una de relaxare. Nimeni nu le cere încă bucureștenilor dovada că s-au vaccinat sau testat, deși Capitata e deja în scenariul roșu.

961 de bucureșteni s-au infectat în ultimele 24 de ore

La o incidență de peste 3 la mia de locuitori, adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți. Restaurantele și cafenelele trebuie să primească clienți, astfel încât să nu se depășească 50% din capacitatea spațiului și să între doar persoane care prezintă certificatul verde. În sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul verde, iar capacitatea maximă de 50 de procente nu poate fi depășită.

Aceste măsuri ar fi intrat deja în vigoare în Capitală, dacă ar fi fost aprobate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Ședința a fost amânată, din cauza modificărilor adoptate de Guvern.

Mariana Stancu-Țipișcă, purtător de cuvânt Prefectura București

Hotărârea CMBSU fiind un act subsecvent unei hotărâri de Guvern, trebuie să respectăm toate actele normative cu forță juridică superioară. Se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial a acestei hotărâri de Guvern pentru ca CMBSU să adopte luând în calcul și această ultimă reglementare cu impact pentru situația epidemiologică.

Tulpina Delta infectează tot mai mulți bucureșteni. În ultimele trei zile, au fost confirmate 3.044 de cazuri noi în Capitală. 961 de bucureșteni s-au infectat în ultimele 24 de ore. În spitale, în prezent sunt doar câteva paturi libere la terapie intensivă pentru pacienții Covid.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22