Capitala, pe un minus de un miliard de lei. Gabriela Firea: Suntem în faliment nedeclarat

Dora Vulcan | 07.06.2019

Gabriela Firea spune că Primăria Capitalei și primăriile de sector sunt în ”faliment nedeclarat”, având nevoie urgentă de un miliard de lei pentru a-și continua activitatea.

Pe aceeași temă

Întrebată de poziționarea sa față de bătăliile de putere din partid, declanșate după condamnarea președintelui PSD Liviu Dragnea, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că este ”mult mai preocupată de faptul că atât primăria capitalei cât și primăriile de sector, cât și multe municipii și orașe din țară au un buget mult mai mic decât cel care ni s-a promis și ni s-a prognozat, când a fost unul pe hârtie”.

Ea a deplâns faptul că a fost lăsată ”singură” anul trecut, ca să se ”bată” cu ”știți dumneavoastră cine”.


”Îmi pare rău că ai mei colegi primari m-au lăsat singură anul trecut să mă bat cu știți dumneavoastră cine, pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toți suntem în faliment nedeclarat. Sper ca măcar de această dată să fim uniți. Ceea ce se realizează cu bnii de la primărie este doar în beneficiul cetățenilor”, a spus Firea, vineri, înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD, citată de ziare.com.

Solicitată să explice ce înseamnă sintagma ”faliment nedeclarat”, Firea a spus că s-a ajuns în acestă situație ”în momentul în care nu mai poți să îți asiguri funcționarea, activitatea curentă, să îți plătești subvențiile pentru utilitățile publice, să ții facturile neînregistrate, ca să nu intri pe arierate”.

Ea a anunțat că în acest moment au loc discuții tehnice între reprezentanți ai primăriilor din Capitală și cei ai Finanțelor, urmând ca săptămâna viitoare să aibă o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și premierul Viorica Dăncilă, care i-a fost promisă în ultima întâlnirea a Biroului Politic Național, convocată după condamnarea lui Liviu Dragnea.

”Mă preocupă mai mult acest subiect, pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat ratingul de țară și s-ar putea să ajunge la Consiliul Monetar. Asta ne dorim? (...) Avem un minus de un miliard de lei. Ne trebuie urgent un miliard de lei", a declarat Gbriela Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22