Caramitru Jr (USR): nu vă jucați cu ordonanțele! Dacă noi vă aruncăm în pușcărie prin OUG?

Redactia | 25.01.2019

Andrei Caramitru, antreprenor și membru USR, a lansat vineri un mesaj de avertisment la adresa Guvernului și a PSD pe tema riscului de abuz al ordonanțelor de urgență.

Pe aceeași temă

„Înțeleg ca PSD vrea să dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) - ca să anuleze procese judecate în trecut și să scape de condamnări date deja. Vreau să le zic clar: nu vă jucați cu focul. Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional - de ce nu am da și noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care să anuleze tot ce ați făcut voi și să va și arunce în pușcărie imediat pe toți? Ce ne-ar împiedica dacă există precedent?”, a scris Andrei Caramitru, vineri, într-un mesaj pe Facebook.

Marți, Andrei Caramitru, fiu al actorului Ion Caramitru a anunțat că s-a înscris în Uniunea Salvați România, unde-și va oferi expertiza pentru programul de guvernare al USR.

Amintim că, marți, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va adopta ordonanța anunțată duminică seară de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în perioada 2014-2018.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22