Carantină în Satu Mare după ce rata infectărilor din municipiu a trecut de 7,4 la mia de locuitori

Laurentiu Gheorghe | 18.11.2020

Municipiul Satu Mare intră în carantină la miezul nopţii, pentru două săptămâni, după ce incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 7,4 la mia de locuitori.

Pe aceeași temă

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a primit Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie a.c., ora 00.00, a municipiului Satu Mare”, a transmis, miercuri, Prefectura Satu Mare, informează news.ro.

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a depăşit 7,4 la mie.

Urmărește HARTA marilor orașe care au intrat în carantină din cauza epidemiei de Covid. Măsura a fost luată pentru șase municipii reședință de județ, iar altele sunt pe cale să se închidă

În cursul zilei de marţi, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare au transmis că „măsura carantinării municipiului Satu Mare reprezintă o abordare mai strictă pe termen scurt care va aduce beneficii mai multe pe termen lung”.

„Este o măsură dură, dar este important să fie luată ţinând cont atât de creşterea numărului de cazuri pozitive, cât şi de faptul că în momentul de faţă toate cele 32 de paturi ATI de la Spitalul Municipal Carei şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt ocupate”, au mai precizat reprezentanţii CJSU Satu Mare.

În oraş vor fi dispuse aceleaşi măsuri ca în toate localitățile carantinate, respectiv limitarea circulaţiei, reducerea activităţii unor operatori economici, sau chiar interzicerea unor activităţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22