Carantină instituționalizată la spitalul din Suceava. Cadrele medicale nu au voie să meargă acasă

Redactia | 07.04.2020

Toate cadrele medicale din Spitalul Județean Suceava intră în carantină instituționalizată: nu vor avea voie să meargă acasă și vor dormi în campusul studențesc.

Pe aceeași temă

Anunțul a fost făcut de medicul militar Ionel Oprea, secretarul de stat din Ministerul Sănătății delegat la Suceava să rezolve situația de criză după ce sute de cadre medicale din spital au fost infectate cu coronavirus iar Suceava a devenit focat de infecție după deciziile luate de fostele conduceri ale spitalului.

Cei care nu acceptă soluția pot demisiona sau pot intra în șomaj tehnic, a spus generalul Oprea.

”De astăzi, vom începe să instituim carantina instiționalizată pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă au varianta șomajului tehnic sau a suspendării contractului de muncă. Vom analiza fiecare caz în parte, pentru că în unele cazuri sunt și motive temeinice care nu le permit să stea în carantină. O comisie va analiza fiecare cerere, dar vreau să transmit că noi nu putem și nu vrem să forțăm pe nimeni să intre în carantină instituționalizată”, a declarat acesta pentru Monitorul de Suceava.

Medicii vor fi cazați în căminele din campusul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava și vor avea voie să circule doar pentru a se deplasa la locul de muncă.

Un ciclu de carantină instituționalizată înseamnă 14 zile, perioadă în care este de așteptat ca un număr tot mai mare de cadre medicale să fie vindecate de COVID-19, ceea ce le-ar permite să revină la muncă.

Municipiul Suceava și localitățile învecinate sunt în carantină din cauza focarului de coronavirus care a avut ca punct de plecare Spitalul Județean.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22