Carmen Dan lovește din nou: A mutat Întorsura Buzăului din județul Covasna în Buzău

Redactia | 08.07.2018

Nimic nu le mai merge miniștrilor PSD-ALDE. După episodul penibil cu microfonul descoperit în priză, dovadă indubitabilă a luptei cu statul paralel sau subteran, ministrul de Interne l-a întrebat pe prefectul de Buzău despre situația de la Întorsura Buzăului, oraș din județul Covasna.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne a explicat contextul discuției cu prefectul de Buzău pe tema situației de la Întorsura Buzăului, menționând că nu era vorba despre localitatea aflată în județul Covasna, ci despre depresiunea din zonă, aflată în competența dministrației Bazinale de Apă Buzău – Ialomița /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău.

 

"Zona Întorsura Buzăului, depresiunea și nu localitatea în sine, este în competența Administrației Bazinale de Apă Buzău – Ialomița /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău și figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române.

 

În dialogul cu prefecții, ministrul afacerilor interne a solicitat modul în care autoritățile au în atenție aceste zone.

 

Despre această zonă a fost vorba în discuția cu prefectul de Buzău și nu despre localitatea care este situată în județul Covasna", este precizarea Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

În plină videoconferință cu prefecții l-a luat la rost pe prefectul de Buzău, cu privire la un oraș important, dar care este în alt județ:

 

"Vreau sa stiu daca ati facut o evaluare la Intorsura Buzaului",i-a spus Carmen Dan prefectului din Buzău.

 

"Păi nu e la noi, e in judetul Covasna", a informat-o prefectul.

 

Discuția s-a purtat în cadrul unei videoconferințe care se voia un exercițiu de imagine pentru reprezentații Guvernului Dăncilă pe tema inundațiilor catastrofale din țară.

 

Șase județe din 19 care au terminat parțial evaluările. Șase județe au terminat evaluările după inundațiile de săptămâna trecută și, sincer, mi se pare mult mai puțin. Ar fi trebuit să profitați la maxim de această perioadă de zile fără ploaie pentru a putea finaliza și pentru a accelera procesul de evaluare. Este motivul pentru care fac un apel ferm către toți prefecții și vă rog să tratați cu prioritate activitățile de evaluare. Voi aprecia activitatea ca fiind dovada capacității dumneavoastră administrative de a vă mobiliza și de a vă coordona activitățile de evaluare la nivelul județelor. Prioritar e să știm care este situația în zonele unde mai avem probleme de rezolvat de săptămâna trecută, aici mă refer la Covasna și Bacău, dar și acolo unde există zone cu risc de inundații, precum Brașov, Buzău și Vrancea”, a spus ministrul Carmen Dan.

 

Peste 21.000 de pompieri, jandarmi și polițiști sunt pregătiti pentru a interveni în zonele afectate de inundații.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22