Carmen Dan mereu surprinzătoare: Jandarmeria a dus la „organul competent” un proces verbal

Redactia | 13.09.2018

Carmen Dan, ministrul de Interne, spune că sesizarea depusă miercuri de jandarmi la DIICOT, în care dezvăluie un complot cât o lovitură de stat, este de fapt un proces verbal, încheiat la peste o lună de la violențele din 10 august.

Pe aceeași temă

 

 

 

De asemenea, ministrul de interne, refuză să spună dacă ea a fost inițiatoarea plângerii penale a Jandarmeriei și dacă pe 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat. "Sunt institutii abilitate care, in baza tuturor inscrisurilor, probelor, documentelor si verificarilor facute ulterior, trebuie sa stabileasca ce a fost in spatele acestor evenimente", a spus joi Carmen Dan, cu ocazia ceremoniilor prilejuite de Ziua Pompierilor.

 

Conform lui Carmen Dan, Jandarmeria a întocmit „o sesizare in care a expus o serie de date si fapte rezultate in urma analizelor care s-au facut la nivelul Jandarmeriei Romane si cred ca sunt indreptatiti sa faca lucrul acesta, pentru ca ei sunt, pana la urma, cei care au avut un rol important si determinant in gestionarea evenimentelor de la 10 august."

 

Jandarmii au depus la organul competent procesul verbal al evenimentelor din 10 august în 12 septembrie

 

Însă bomba vine de abia acum, nu e sesizare, nici plângere penală, e un „proces verbal”, „un înscris” pe care șeful Jandarmeriei uitase sa-l preda la „organul competent”, ori i-a trebuit peste o lună ca să scrie câteva pagini. Aspecte pe care ministrul de Interne nu  mai vrut să le lămurească.

 

"Este, asa cum am spus, mai degraba un proces-verbal, asa cum aveau de altfel datoria sa faca, depus catre organul competent de Parchet. Au depus un inscris care semnaleaza anumite aspecte. De aici, cred ca mult mai mult poate sa comunice chiar parchetul competent sesizat."

 

 

Jandarmeria a depus saptamana aceasta o sesizare in legatura cu evenimentele din 10 august privind infractiuni legate de actiuni impotriva ordinii constitutionale.

 

Declaratiile facute de Carmen Dan, conform Ziare.com

 

- Cum comentati ceea ce au depus jandarmii la DIICOT? Vorbim de o lovitura de stat, avem date in acest sens? Credeti ca ar fi putut fi o tentativa de lovitura de stat pe 10 august? Care ar fi elementele care i-au condus catre aceasta idee?

 

- "Cred ca fiecare are dreptul sa depuna o sesizare sau o plangere la Parchetul competent, daca considera ca sunt motive intemeiate. Jandarmeria a depus intr-adevar

 

- Sunt elemente care ar putea duce cu gandul ca a avut loc o tentativa de lovitura de stat?

 

"Este, asa cum am spus, mai degraba un proces-verbal, asa cum aveau de altfel datoria sa faca, depus catre organul competent de Parchet. Au depus un inscris care semnaleaza anumite aspecte. De aici, cred ca mult mai mult poate sa comunice chiar parchetul competent sesizat."

 

- Au depus un proces-verbal, nu o plangere?

 

- "Au depus un inscris care semnaleaza anumite aspecte. Numiti-l sesizare, numiti-l proces-verbal... Este un inscris care a fost inregistrat la DIICOT."

 

- Dumneavoastra, ca ministru de Interne, ati avut senzatia ca a fost vorba de o tentativa de lovitura de stat?

 

- "Nu eu sunt cea care trebuie sa stabileasca ce a fost. Sunt institutii abilitate care, in baza tuturor inscrisurilor, probelor, documentelor si verificarilor facute ulterior, trebuie sa stabileasca ce a fost in spatele acestor evenimente."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22