Carmen Dan, ministrul de Interne, explică cum va fi extrădat Sebastian Ghiță din Serbia

E.b. | 14.04.2017

Carmen Dan, ministerul de Interne, a explicat, la Digi24, procedurile care vor fi aplicate în ceea ce privește extrădarea în România a lui Sebastian Ghiță, prins azi noapte în Serbia. În foto, Ghiţă în momentul în care a fost prins.

Pe aceeași temă

 

 

 

Carmen Dan, ministrul de Interne, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Sebastian Ghiță a fost legitimat în cursul nopții de poliția sârbă.

 

Fostul deputat era însoțit de fratele său. „Fratele lui a prezentat documente adevărate, el a prezentat documente false, de Slovenia”, a precizat ministrul de Interne.

În ceea ce privește extrădarea lui Sebastian Ghiță din Serbia, ministrul a detaliat procedurile.

 

Sunt proceduri specifice, în acest moment statul sârb derulează acțiuni specifice. Vor întocmi un dosar penal pentru că a prezentat documente false, după finalizarea acestor proceduri urmează procedura de extrădare, prin Ministerul justiției”, a declarat Carmen Dan.

 

 

Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad și ar urma să fie adus în țară. Poliția română anunță că a colaborat cu autoritățile din zece state pentru capturarea fostului deputat.

 

Poliţia Română mulţumeşte reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz.

 

Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar.

 

În 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.

 

 

 

******************************

 

 

Procedura de extrădare a lui Sebstian Ghiţă din Serbia va dura cel puţin o lună.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22