Carmen Dan: Premierul mi-a spus că din cele 8 ministere evaluate, Carmen Dan trebuie să plece

Laurentiu Gheorghe | 16.07.2019

Demisionarul ministru de Interne aruncă cu săgeți spre premierul Dăncilă declarând că premierul nu i-a putut reproșa nimic din activitatea în fruntea MAI dar că a cedat la insistențele lui Iohannis.

Pe aceeași temă

La sosirea la sediul MAI, Carmen Dan a declarat că și-a trimis demisia la Cabinetul premierului, dar până la anunțul privind schimbarea sa din nu va fi publicată în Monitorul Oficial, își va exercita în continuare responsabilitățile de ministru.

Întrebată despre afirmațiile premierului Viorica Dăncilă, care a catalogat-o dezinformată atunci când a susținut că liderul Executivului a cedat presiunilor președintelui Iohannis, Carmen Dan a răspuns ironic: "Atât de dezinformată am fost încât, așa cum ați constatat și dumneavoastră, propunerea pentru acest minister este colegul meu, senatorul Moga, căruia îi urez succes".

Ea a mai spus că a întrebat-o pe Dăncilă dacă evaluarea pe care i-a făcut-o are în vedere vreun criteriu care ține de neîndeplinirea vreunui obiectiv de performanță și a fost asigurată că nu.

De asemenea, Carmen Dan a "contrazis-o" pe Viorica Dăncilă, susținând că aceasta nu i-a cerut demisia. "Nu mi-a cerut demisia, mi-a spus că din cele opt ministere care au fost evaluate Carmen Dan trebuie să plece. Urmare a acestei discuții, eu i-am pus mandatul la dispoziție".

De asemenea, Carmen Dan a spus că va avea mai mult timp așa că va merge să-l viziteze pe Liviu Dragnea la Rahova: „Evident că o să am mai mult timp liber, o să am timp de familia mea în primul rând".

Luni, la scurt timp după ce a anunțat oficial remanierea lui Carmen Dan, Viorica Dăncilă a scris pe Facebook că ea i-a cerut demisia ministrului de Interne, aceasta fiind "o decizie corectă, menită să facă dreptate și să restabilească încrederea oamenilor în guvern”. Premierul nu spune însă pentru ce s-a făcut dreptate.

De altfel, șefa Guvernului a părut iritată în conferința de presă ulterioară Comitetului Executiv al PSD când a fost întrebată concret ce i-a reproșat lui Carmen Dan, invocând percepția publică negativă. Întrebată dacă decizia are vreo legătură cu protestele din 10 august și modul în care a intervenit MAI, Dăncilă a spus: "Nu am de ce să comentez acest lucru. Sunt mai multe probleme, informații. Nu vreau ca o afirmație a mea să fie interpretată. S-au acumulat mai multe lucruri, nu e neapărat legată schimbarea de ceea ce s-a întâmplat pe 10 august".

Mandatul lui Carmen Dan a fost marcat de scandaluri, începând de la acuzațiile ministrului cum că i s-au montat microfoane în casă, la momentul 10 august, când Jandarmeria a intervenit brutal împotriva manifestanților pașnici din Piața Victoriei. Carmen Dan a calificat intervenția Jandarmeriei la acel moment ca fiind una corectă, dând amploare mai mare incidentului în care au fost implicați cei doi jandarmi prinși de huligani. De asemenea, Carmen Dan a refuzat să desecretizeze documente care erau necesare anchetei procurorilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22