Carmen Dan se distanțează de Liviu Dragnea în chestiunea așa-zisei lovituri de stat

Redactia | 01.10.2018

Ministrul de Interne, Carmen Dan, se distanțează de declarațiile lui Liviu Dragnea, cel care spunea că în 10 august, în Piața Victoriei s-a încercat o lovitură de stat.

Pe aceeași temă

 

 

 Carmen Dan susține că ea nu a folosit niciodată acești termeni în declarațiile sale publice. Răspunsul ministrului vine ca urmare a unei interprelări depuse de Florin Roman, deputat PNL, relatează stiripesurse.ro. 

 

“Nu am folosit niciodată sintagma de lovitura de stat sau de tentativa de lovitura de stat”, este răspunsul scris pe care l-am primit de la ministrul de Interne, Carmen Dan, la o interpelare pe care i-am adresat-o zilele trecute. Ministrul de Interne mai susține că nu are altceva de adăugat în legătură cu acest subiect, că toate precizările sunt cuprinse în declarații publice. În interpelarea adresată ministrului de Interne, solicitam probe în susținerea sintagmei folosită de Carmen Dan și liderii PSD, inclusiv Liviu Dragnea, referitoare la “lovitura de stat” din punctajele PSD, dar întrebam și dacă aceste “probe” au fost depuse la Parchet..”

 

În declarațiile sale publice, Carmen Dan a lăsat de înțeles că evenimentele din 10 august pot fi considerate o lovitură de stat.

 

Prezentă într-o emsiune la Antena 3, Carmen Dan a explicat că este de părere că încercarea de intrare în Guvern este o încercare de lovitură de stat, ministrul a răspuns că ”asta ar trebui să stabilească procurorii, mă bazez pe faptul că...”.

 

În continuare, Mihai Gâdea a întrebat dacă avem indicii să credem acest lucru: ”Da, eu cred că sunt indicii și că, obligatoriu, trebuie să analizăm lucrurile din această perspectivă. Tot ce am avut la dispoziție, ca urmare a analizelor făcute la nivelul ministerului, a fost pus la dispoziția DIICOT”.

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut în mai multe rânduri că în 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat.

 

"Eu am văzut o tentative de lovitură de stat eşuată. Asta se vorbea pe reţelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiţiei, dăm noi jos guvernul şi luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui şef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acţionat conform legii, şi tu să inciţi în continuare la violenţă, exact în minutele în care acea fată mai avea puţin şi era linşată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau paşnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, şi alţi pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăţi din caldarâm. Erau organizaţi, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite şi pe cei din faţă. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22