Carmen Dan tărăgănează cât mai mult ancheta violențelor din 10 august. A secretizat tot

Redactia | 08.09.2018

Procurorii continua audierile in dosarul deschis dupa violentele din 10 august, insa ancheta penala este mult ingreunata de secretizarea unor documente importante, principalul responsabil fiind ministrul Carmen Dan.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Probabil ca 50.000 de oameni in Piata Victoriei pot fi un stimul serios pentru desecretizare", spune senatorul PNL Daniel Fenechiu.

 

Conform unor surse, institutiilor responsabile li s-a cerut oficial desecretizarea documentelor care ar putea elucida numeroase aspecte legate de evenimentele din 10 august, insa pana acum nu s-a facut nimic in acest sens, dezvăluie Ziare.com.

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat vineri că cercetările în dosarul violențelor de la protestul din 10 august sunt multe documente clasificate, ceea ce face mai dificilă cercetările în cazul jandarmilor față de ancheta în cazul protestatarilor violenți.

 

"Este un dosar pe rolul Sectiei Parchetelor Militare care are un specific, majoritatea documentelor sunt clasificate. Faptul de a consulta niste documente clasificate atrage o anumita dificultate in evaluarea lor. Este evident ca acele documente trebuie declasificate", a declarat Lazar.

 

În urma violenței cu care a fost reprimat mitingul de protest din 10 august, Procuratura Militară a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, instigare la violența și neglijentă în serviciu.

 

Numarul plangerilor depuse in dosarul violentelor din 10 august din Piata Victoriei a ajuns la 770, a anuntat la inceputul acestei saptamani Parchetul General.

 

Dosarul violentelor din Piata Victoriei a fost preluat de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

 

Peste 400 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul din Piata Victoriei

 

 

Controversatul ordin de interventie a jandarmilor, cantitatea de gaze folosite in Piata Victoriei sau raportul intocmit de ministrul Carmen Dan sunt doar cateva dintre documentele care ar fi fost secretizate, adica ascunse nu doar opiniei publice, ci si avocatilor victimelor sau parlamentarilor care nu au certificat ORNISS.

 

Astfel, pe cat de repede si de firesc au mers procedurile de identificare si anchetare a celor care au furat arma jandarmeritei, de exemplu, pe atat de greu merge identificarea jandarmilor care au purtat casti cu numere acoperite sau a celor care au batut cu bestialitate protestatari cu mainile ridicate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22