Carmen Dan(MAI), contrazisă şi de procurorul general în legătură cu diversiunea ultraşilor

E.b. | 02.02.2017

Augustin Lazăr, procurorul general, a declarat, joi dimineaţă, că Ministerul Public a fost informat miercuri de către Ministerul de Interne privind riscul producerii unor incidente la manifestaţia din Capitală, Piaţa Victoriei.

Pe aceeași temă

 

 

 
Carmen Dan, ministrul de Interne, afirma, miercuri seară, că nu a primit „informări că la miting ar fi urmat să aibă loc provocări”, Augustin Lazăr, procurorul general o contrazice, ca şi SRI.

 

„Ieri noi am primit informări de la Ministerul de Interne privind riscul producerii unor probleme cu ocazia acestei manifestaţii a societăţii civile, dar concret MAI; prin structurile abilitate, urmărea aceste mişcări pentru a elimina orice risc”, a declarat, joi dimineaţă, procurorul general Augustin Lazăr.

 

Procurorul general a mai spus că, până la urmă, situaţia a fost ţinută sub control şi „nu a degenerat astfel cum ar fi vrut unii”.

 

A degenerat însă suficient să compromită o manifestaţie a societăţii civile”, a adăugat Lazăr.

 

El a precizat că la Parchetul Judecătoriei Sector 1 a fost dechis un dosar penal privind violenţele produse la mitingul din Piaţa Victoriei.

 

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, miercuri seara, la Romania TV, referitor la violenţele izbucnite la protestul din Capitală, că nu a primit informări prealabile de la servicii că la miting ar fi urmat să aibă loc provocări. „Nu am primit informări că la mitingul din această seară urmau să fie provocări. Eu nu am primit o asemenea informaţie, dar am luat toate măsurile necesare”, spunea ministrul Carmen Dan, întrebată dacă fusese informată de către serviciile de informaţii despre eventuale provocări ce ar fi umat să aibă loc la protestul de miercuri seară.

 

Ulterior, SRI a precizat, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară, că a existat „un schimb de informaţii cu MAI”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22