Carmen Moraru, omul Elenei Udrea, cu escală la PSD, recuperată de PNL la Fonduri Europene

Dora Vulcan | 12.11.2019

Carmen Moraru, fost director în Ministerul Turismului condus de Elena Udrea, implicată în negocierile din Gala Bute, a fost numită secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, condus de Marcel Boloș

Pe aceeași temă

Specialiști transpartinici, dispuși să vândă pe oricine pentru a-și perpetua menținerea în sistem. Carmen Moraru, o supraviețuitoare: a vândut-o pe Udrea procurorilor după ce a negociat chiar ea contractul cu Rudel Obreja, în baza căruia a fost condamnată solicitanta de azil politic în Costa Rica. A fost apoi trimisă la verificarea atribuirii fondurilor europene în ministerul Transporturilor condus de Ramona Mănescu după ce OLAF a prins-o cu o tentativă ilegală de decontare a 1,5 milioane de euro din fonduri europene și recuperată apoi de guvernul Dăncilă, prin Lucian Șova, și trimisă la Bruxelles, ca să pregătească președinția rotativă, într-un grup de lucru al UE, ca specialist pe transporturi. Acum, recuperată ca secretar de stat la Fonduri Europene, numită de ministrul PNL Marcel Boloș.

După ce-a ajutat-o pe Udrea, negociind contractul de organizare a galei cu firma controlată de Rudel Obreja, Carmen Moraru s-a repliat și a colaborat mai apoi cu anchetatorii Elenei Udrea, devenind martor de încredere în dosar și furnizându-le informații despre circuitul banilor.

Ea a făcut parte din comisia de negociere a contractului atribuit de minister firmei Europlus, controlată de Rudel Obreja, pentru organizarea galei de box, scria Jurnalul național la momentul judecării procesului în care avea să fie condamnată Elena Udrea.

În 2013, tolo.ro scria, citându-i pe inspectorii antifraudă europeni, că Moraru, director general la acea vreme în subordinea Elenei Udrea, a încercat, fără succes, să deconteze ielgal 1,5 milioane de euro din fonduri europene și că a fost numită apoi tocmai ca director al verificării neregulilor cu fonduri europene din Ministerul Transporturilor, în subordinea Ramonei Mănescu.

Morar a fost apoi recuperată și de PSD, de ministrul PSD al Transporturilor, Lucian Șova, care a trimis-o la Bruxelles în 2018 ca vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport-Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE, pentru pregătirea președinției române a Consiliului Uniunii Europene, potrivit ziarului Puterea.

sursa și sinteza informațiilor: G4Media

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22