PNL

Casa de avocati a "socrului lui Predoiu" recunoaste ca are contract cu Primaria Capitalei

Dora Vulcan | 01.06.2016

Firma de avocatura "Zamfirescu, Racoti & Partners" (Calin-Andrei Zamfirescu este socrul lui Catalin Predoiu) a reactionat miercuri la acuzatiile candidatului USB la Primaria Capitalei privind contractele de "milioane de euro" ale firmei socrului lui Predoiu cu Primaria Capitalei.

Pe aceeași temă

 

 


"Referitor la valoarea contractului de servicii juridice atribuit de Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul acordului cadru incheiat cu 11 societati de avocati, conform art. 35 alin.1) din Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, actele si lucrarile cu caracter profesional ale avocatului reprezinta secret profesional. De asemenea, continutul contractului de asistenta juridica are, potrivit legii, caracter confidential", spune firma de avocatura citata de Hotnews.

 
 
Casa de avocatura a transmis redactiei HotNews.ro pozitia sa cu privire la aceste acuzatii, in care afirma ca firma are sase parteneri si ca valoarea contractului nu ar fi cea sugerata de candidatul USB. Pe de alta parte, casa de avocatura refuza sa divulge valoarea contractelor, invocand confidentialitatea contractului. 

 

Nicusor Dan scrie pe pagina sa de Facebook, facand referire la raportul Curtii de Conturi din decembrie 2015 despre care  HotNews.ro a scris pe larg, ca firma de avocatura a socrului lui Catalin Predoiu - Zamfirescu, Racoti & Partners - are contracte de milioane de euro cu Primaria Capitalei, afirmand ca Predoiu "face rau PNL" si ca nu are ce cauta la Primaria Capitalei.

 

La momentul publicarii materialului respectiv, Primaria Capitalei a refuzat sa divulge valoarea contractului si nici in prezent aceasta nu este publicata pe site-ul PMB. 

 

 

Mesajul lui Nicusor Dan de marti:

 

"Alegatorii care nu vor ca PSD sa castige Bucurestiul trebuie sa stie ca eu nu l-am atacat niciodata pe Catalin Predoiu. El face asta de cand a intrat in campania electorala. Ultima lui acuzatie, privind o eventuala intelegere intre mine si Gabriela Firea, este o minciuna ordinara. Am spus de multe ori ca nu voi face nicio intelegere cu PSD, cel mai corupt partid din Romania. Mi-am dorit sa ajung la o forma de intelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Catalin Predoiu este principalul obstacol in calea oricarei colaborari. Candidatura lui nu este una dezinteresata.

 

Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, firma de avocatura a socrului lui Catalin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primaria Capitalei semnate in mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care "actioneaza tocmai impotriva interesului municipiului Bucuresti".

 

Domnul Predoiu ma acuza pe mine de colaborare cu PSD, cand aceeasi firma de avocatura a avut contracte cu statul in vreme ce seful guvernului era Victor Ponta. Catalin Predoiu nu are ce sa caute la Primaria Capitalei. El face rau PNL si, cat timp ramane in cursa electorala, da o sansa in plus PSD sa castige Primaria Bucuresti. Singurul candidat care nu a facut si nu va face niciodata vreo intelegere cu PSD sunt eu."

 

Declaratia completa a firmei Zamfirescu, Racoti & Partners:

 

"Asociatii SCA Zamfirescu Racoti & Partners doresc sa faca urmatoarele precizari cu privire la informatiile eronate exprimate in presa de domnul Nicusor Dan la adresa societatii:

Societatea civila de avocati Zamfirescu Racoti & Partners are in componenta sase asociati, iar structura societatii este transparenta, astfel cum reiese din informatiile publicate atat pe pagina de internet a firmei cat si in tabloul avocatilor Baroului Bucuresti.
 
Referitor la valoarea contractului de servicii juridice atribuit de Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul acordului cadru incheiat cu 11 societati de avocati, conform art. 35 alin.1) din Legea nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, actele si lucrarile cu caracter profesional ale avocatului reprezinta secret profesional. De asemenea, continutul contractului de asistenta juridica are, potrivit legii, caracter confidential.

Declaratiile speculative ale domnului Nicusor Dan cu privire la valoarea contractului de servicii juridice prestate de SCA Zamfirescu Racoti & Partners sunt exagerate si neconforme cu realitatea, fiind exprimate fara a proba veritatea celor afirmate."

 

 

Opinii

Andrian Moraru

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22