Cătălin Drulă: Cîțu e un zombie politic. USR PLUS și-a pierdut încrederea în PNL

Laurentiu Gheorghe | 16.04.2021

Vicepreședintele USR PLUS, Cătălin Drulă, spune că demiterea lui Vlad Voiculescu demonstrează că Florin Cîțu e un „zombie politic” și USR PLUS și-a pierdut încrederea în PNL și ar vota moțiunea PSD.

Pe aceeași temă

Referitor la votul pe moțiunea de cenzură anunțată de PSd împotriva premierului Cîțu, vicepreședintele USR PLUS a spus că nu este exclus să treacă: „În politică toate opțiunile sunt pe masă”.

Actualul ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu a spus în interviul pentru G4Media.ro că are „semnale” potrivit cărora „oamenii responsabili din PNL și președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier. A fost o chestiune extrem de gravă ce s-a întâmplat”, (demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, de către premier).

Drulă nu vrea însă să piardă portofoliul de ministru al Transporturilor în actualul guvern, însă nu-l mai vrea pe Cîțu premier, singura soluție pentru „reașezarea” coaliției de guvernare. El nu a specificat ce anume va face dacă premierul nu va fi înlocuit.

Principalele declarații ale lui Cătălin Drulă:

  • Despre demiterea lui Vlad Voiculescu: a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional

  • Despre plângerea penală față de consilierul lui Vlad Voiculescu: Gesturi de Belarus. Premierul pe de o parte își promovează imaginea de tip modern cu tricouri Metallica, pe de altă parte apelează la vechile trucuri cu Corpul de control, cu trimis la parchet

  • Vlad Voiculescu a deranjat de fapt pentru că s-a opus separării între persoanele vulnerabile și acești esențiali, cu centre speciale la vaccinare

  • Despre un eventual vot la moțiunea de cenzură anunțată de PSD: Nu vreau să anticipez în momentul acesta. În politică toate opțiunile trebuie să fie masă. O moțiune de cenzură e până la urmă un act de retragere a încrederii în premier. Dar eu cred că suntem departe.

  • Cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier. A fost o chestiune extrem de gravă ce s-a întâmplat.

  • S-a discutat despre ieșirea de la guvernare. De ce să ieșim de la guvernare? E o guvernare foarte în regulă, nu ieșim din coaliție, suntem fideli față de parteneri, dar guvernarea nu stă într-un singur om, ca să repet cuvintele premierului

Interviul integral cu ministrul Transporturilor pe G4media.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22