Cătălin Drulă: PNL pare să trădeze electoratul și să se arunce în brațele PSD și la București

L. G. | 01.03.2023

Liderul USR s-a întâlnit miercuri cu Nicușor Dan, Cătălin Drulă precizând că vor face „tot ce le stă în putere pentru ca Bucureștiul să nu ajungă înapoi pe mâna Gabrielei Firea”.

Pe aceeași temă

Cătălin Drulă, a declarat că s-a întâlnit cu primarul general Nicușor Dan pentru a-l asigura că voir colabora în continuare în Consiliul General și vor face „tot ce le stă în putere pentru ca Bucureștiul să nu ajungă înapoi pe mâna Gabrielei Firea”, cu atât mai mult cu cât „PNL pare să trădeze electoratul și să se arunce în brațele PSD și la București”.

La întâlnire cu participat și președintele Organizației USR București, Vlad Voiculescu, și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, în care am discutat despre prioritățile de dezvoltare ale Bucureștiului și respectarea promisiunii pe care împreună am făcut-o, în 2020, locuitorilor acestui oraș. Au fost și încă mai sunt destule dezastre de reparat după haosul lăsat în urmă de administrația Firea – PSD. Eforturile de asanare a finanțelor orașului, de a opri mafiile imobiliare și eficientizare a instituțiilor locale încep să se vadă. Sunt încă multe de făcut pentru infrastructura orașului și am discutat despre proiectele care trebuie accelerate”, a precizat Cătălin Drulă într-o postare pe Facebook.

„Continuăm colaborarea noastră din Consiliul General și vom face tot ce ne stă în putere pentru ca Bucureștiul să nu ajungă înapoi pe mâna Gabrielei Firea. Cu atât mai mult cu cât PNL pare să trădeze electoratul și să se arunce în brațele PSD și la București”, a adăugat liderul USR.

De notat că marți Nicușor Dan a avut o conferință de presă comună cu șeful PMP, Eugen Tomac, care a declarat că PMP va susține candidatura actualului primar și la viitoarele alegeri din 2024.

„PNL a trădat electoratul de dreapta când preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe români, în 2020, să voteze PNL pentru că este singura alternativă la PSD. Ce avem astăzi ştie o ţară întreagă. Ce vreau este să vă asigur că vom fi alături de domnul primar general în București și, evident, că în teritoriu susținem forțele de dreapta, altele decât PSD și PNL”, a declarat Eugen Tomac, într-o conferință alături Nicușor Dan.

La rândul său, șeful Forței Drepte, Ludovic Orban, care ca șef al PNL l-a impus practic pe Nicușor Dan drept candidat comun al dreptei la alegerile trecut a scris pe Facebook imediat după demisia lui Ciprian Cucu din funcția de lider al organizației PNL pe București că merge în continuare pe mâna lui Nicușor Dan.

„Vă traduc demisia lui Ciucu. PNL s-a predat și la București. O va sprijini pe Fierea la capitală. Sunt convins că nu același lucru vor face și votanții liberali din București. În ce mă privește, merg pe mâna lui Nicușor Dan. Și am convingerea că o alianță de centru-dreapta poate să apere Bucureștiul de capturarea de către caracatița pesedistă”, a scris Orban.

Cele mai mari șanse de a prelua organizația PNL pe București le are Sebastian Burduja, care este liderul liberalilor la Sectorul 1 și ministru al Cercetării.

Gestul celor trei partide vine și în contextul informațiilor că PNL și PSD iau în calcul o colaborare la locale, nefiind exclusă susținerea, oficială sau indirectă, a unei candidaturi a Gabrielei Firea.

USR, PMP și Forța Dreptei poartă discuții în perspectiva constituirii unui nou pol de dreapta pe scena politică românească, ca alternativă la PNL.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22