Catalin Ivan, dupa CExN al PSD: A fost o EXECUTIE PUBLICA! Daca ii superi pe DRAGNEA si GHITA, esti exclus

T.d. | 30.01.2015

Pe aceeași temă

“A fost o executie publica!”, a fost prima reactie a europarlamentarului Catalin Ivan dupa demiterea sa de la sefia organizatiei PSD Sector 1. Decizia a fost luata in CExN al PSD de la Sinaia. Ivan acuza, de altfel, ca deciziile in partid sunt luate de doi oameni: Liviu Dragnea si Sebastian Ghita.

"Nu stiu cu cine s-a discutat, schimbarile au fost impuse. A fost o executie publica. Daca ii superi pe Liviu Dragnea si pe Sebastian Ghita, esti exclus. Ghita ocupa functii ale PSD", a declarat Catalin Ivan, la Digi 24.
 

(Liviu Dragnea si Sebastian Ghita)

Intr-o alta interventie televizata, Ivan a anuntat ca va candida la sefia partidului, la Congresul PSD care va avea loc cel mai probabil in primavara.

"A fost atat de copilaresc totul. Motivul pentru care am fost inlocuit este ca acum 1 an si jumatate am schimbat niste presedinti de sectii de vot pentru ca nu performau. Acum si-a adus aminte doamna Andronescu si a propus inlocuirea mea. (...) Daca te iei in PSD de Sebastian Ghita, e grav. Domnul Ponta pune mai presus prietenia cu Sebastian Ghita. Domnul Dragnea inca imparte banii de la guvern si cand imparti banii de la guvern esti convingator", a precizat Ivan, adaugand: "Cu domnul Ponta, cu domnul Dragnea ne vedem la congres".

Ivan a mai afirmat ca este si mai hotarat sa candideze la presedintia PSD, dupa cele intamplate astazi. "Vor fi suprize mari", a sustinut el, potrivit Ziare.com.
 

Demiteri la CExN

Social-democratii au decis, vineri, in CExN al PSD de la Sinaia, sa-l demita pe Catalin Ivan de la sefia organizatiei Sectorului 1, in timp ce Marian Vanghelie a fost inlaturat de la conducerea PSD Sector 5. Cei doi au fost inlocuiti de Dan Tudorache la Sectorul 1, respectiv Cristian Rizea la Sectorul 5.

Disputa lui Catalin Ivan cu actuala conducere este ceva mai veche.

In luna decembrie a anului trecut, europarlamentarul a fost acuzat ca a jignit doua colege de partid, respectiv pe Gabriela Vranceanu Firea si pe Viorica Dancila. Totodata, intre el si presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a aparut o disputa, dupa ce europarlamentarul a criticat public proiectul de reformare si modernizare a partidului, al carui artizan este Dragnea.

"Catalin Ivan este un pusti obraznic cu cheita intoarsa de Vanghelie si care nu poate sa inteleaga ce s-a propus pentru PSD. Faptul ca si-a permis sa atace colege de-ale noastre si conducerea este ceva inacceptabil", declara Dragnea la acea vreme, avertizand ca dupa ce noul plan de reforma se va aplica, "nu se vor mai trezi unii sa critice partidul la televizor".
 

Victor Ponta si “reforma” PSD

Sedinta CExN a PSD de vineri a furnizat si o reactie interesanta a liderului partidului, Victor Ponta, care a conditionat ramanerea la sefia social-democratilor de implementarea modificarilor la statutul partidului, privind cazurile penale din PSD.

Victor Ponta a declarat, vineri, dupa sedinta CExN a partidului, ca va renunta la sefia formatiunii daca, in luna martie, Consiliul National (CN) nu va adopta modificarile la statul propuse de el. Este vorba de modificarile privind sanctiunile impuse membrilor social-democrati care se afla in diverse stadii in procese penale.

"Da. Eu cred că dacă merg cu o propunere la Consiliul Naţional şi majoritatea colegilor nu sunt de acord cu mine, vine altcineva, pentru că nu pot să spun că nu am dreptate, dar mergem mai departe", a subliniat Ponta, intrebat daca intentioneaza sa conditioneze adoptarea masurii respective in CN de ramanerea sa in functia de presedinte al social-democratilor.

Ponta a spus că la CN din 20-21 martie PSD va trebui să ia decizii radicale legate de ceea ce trebuie schimbat în modul său de organizare internă, dar şi în exprimările, mentalitatea şi acţiunea sa politică şi publică.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22