Cătălin Predoiu a trimis președintelui dosarul cu numirea Alinei Albu la șefia DIICOT

L. G. | 12.04.2023

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Alinei Albu în funcţia de procuror-şef al DIICOT, cu toate că a primit aviz negativ de la CSM.

Pe aceeași temă

„Astăzi, 12.04.2023, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohanis, propunerea de numire în funcţia de procuror şef al DIICOT a doamnei procuror al DIICOT Alina Albu. Propunerea a fost efectuată în conformitate cu Legea nr.304/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, după parcurgerea procedurii legale prevăzută de aceasta, în faţa Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori şi din nou la Ministerul Justiţiei”, a transmis, miercuri, Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă.

Alina Albu a susţinut de două ori interviul pentru numirea în funcţie, după ce a fost avizată negativ de către ZSecţia pentru procurori a CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 30 martie, decretul pentru numirea lui Alex-Florin Florenţa în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pe o perioadă de trei ani şi decretul pentru numirea lui Marius-Ionuţ Voineag ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alina Albu - CV

Procuroarea Alina Albu este șefa interimară a Serviciul de combatere a criminalității organizate din cadrul Secției cu același nume a DIICOT, conduse interimar de procurorul Alex Florența. Potrivit CV-ului său, lucrează în domeniul combaterii criminalității organizate din 2003.

Oameni din sistem o evaluează pe Alina Albu drept unul dintre cei mai buni procurori din DIICOT, cu dosare foarte grele la activ, scrie g4media.ro.

Alina Albu a lucrat în dosare cunoscute precum Clanul Clămparu, crimele de la Caracal sau Academia Infractorilor. Gruparea cunoscută drept ”Academia infractorilor” a dat zeci de lovituri asupra unor magazine de lux din Marea Britanie, Franța, Belgia și Italia, de unde au furat bunuri estimate la peste zece milioane de euro.

Tot ea a început dosarul fraților Sile și Nuțu Cămătaru, finalizat de un alt procuror, Marian Sântion.

Alina Albu a participat în 2006 la crearea Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne în 2006.

Potrivit CV-ului său, Alina Albu a absolvit Facultatea de Drept a Universității Spiru Haret (1996) și are un master în securitate judiciară la Universitatea ”Lucian Blaga” în 2010.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22