Catalin Predoiu, PNL: Vom depune amendamente cu privire la noul Cod Fiscal

A.g | 24.03.2015

Pe aceeași temă

Catalin Predoiu prim-vicepresedintele PDNL a declarat marti ca liberalii au formulat  amendamente cu privire la noul Cod Fiscal pe care le vor sustine in Parlament. El a mai declarat ca principala problema este nefundamentarea codului si sustin un studiu de impact pentru noul act normativ, informeaza Hotnews.
 

 

"Noi suntem partid parlamentar. Vom depune in Parlament amendamente la Codul fiscal. Problema noastra nu e cu frumusetea sau uratenia lui, radacinile liberale sau neoliberale sau a treia cale, cum e numita acum transpozarea asta a politicii clintoniene si blairiste in Romania, in mod superficial. Problema este nefundamentarea", a spus Predoiu."N-am numarat cate amendamente au facut, dar au facut foarte multe. Va asigur, o sa fie exprimate in Parlament. Am discutat cu colegul Ialomitianu", a mai declarat Predoiu.

El a mentionat ca PNL "a stat de vorba cu experti, dincolo de televizoare, cu institutii asezate, care au aparat, care au expertiza, care au tehnologie sa masoare daca un astfel de instrument merge sau nu merge".

 

CITITI SI: Catalin Predoiu (PNL): Relaxarea fiscala in mainile lui Victor Ponta este un instrument periculos

 


"Problema este ca nu e pregatit, la ora asta, aparatul de colectare, pentru un astfel de instrument, nu e inca destul de solida economia, e inca vulnerabila la socuri externe si suntem intr-o zona posibil volatila si masuratorile au aratat ca impactul este altul decat cel prognozat de Guvern. Nu va creste cu 2,2% PIB-ul, cum este prognozat de Guvern, va creste cu 0,7%. Nu se va imbunatati colectarea cu 2%, ci cu doar 0,3%, dupa unele masuratori. Deficitul estimat numai dupa primul an de impact este de plus 2,3%", a sustinut Predoiu.


"Da, suntem de acord sa vedem un studiu de impact, o masuratoare econometrica si putem discuta. Dar daca economia este pregatita", a afirmat liberalul cu privire la un studiu de impact al noului Cod Fiscal.

In acest sens, Predoiu a mai spus ca unul dintre consilierii premierului Victor Ponta, acad. Daniel Daianu, ar fi publicat acum doua zile un articol in care face afirmatii similare.

 

CITITI SI:Noul Cod Fiscal: Impozitele pe locuinţe, maşini şi terenuri CRESC


"De acord, e frumoasa relaxarea fiscala, daca este pregatita si daca se sustine. Pentru ca, altfel, sa pui in aplicare un astfel de instrument un an si sa-l intorci inapoi dupa inca un an, ai zapacit complet economia. Si este si un semnal in sine prost, pentru ca operatorii, mai ales cei care au la dispozitie resurse pentru investitii, se uita de 100 de ori si isi dau seama ca, daca o politica este debalansata intr-un sens, va fi debalansata in sensul celalalt peste cativa ani', a spus Predoiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22