Catalin Predoiu: Rectificarea bugetară făcută de Victor Ponta este de fapt o baronizare bugetară

P.c. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PNL, a transmis astazi ca, prin actuala rectificare bugetara, Guvernul Ponta ia banii destinati investițiilor și dezvoltarii infrastructurii și ii dă "baronilor din PSD", producand astfel o 'baronizare' bugetară. Predoiu considera ca premierul Ponta trebuie sa demisioneze cat mai repede deoarece este lipsit de credibilitate si nu mai poate atrage investitii pentru Romania.

 

"Antreprenoriatul și capitalul românesc au nevoie de un Guvern serios care să nu amăgească cu măsuri temporare, care nu pot fi susținute pe termen lung, un Guvern serios care menține pe termen lung cadrul fiscal. Ceea ce vedem însă în rectificarea bugetară făcută de Ponta (de fapt de Dragnea) este de fapt o 'baronizare bugetară'. Guvernul lui Ponta ia resursele de la investiții și dezvoltarea infrastructurii și le dă baronilor din PSD. 'Rectificarea — amețeală' bugetară este o altă dovadă a lipsei de onestitate a Guvernului lui Ponta", a precizat Predoiu, într-un comunicat citat de Agerpres.

 

CITITI SI: Catalin Predoiu: Exista riscul ca noul Cod Fiscal sa dezechilibreze finantele tarii

 

Predoiu mai arata ca solicitarea PNL privind demisia lui Victor Ponta nu este ''stupidă'', așa cum susține premierul în funcție, pentru că acesta nu mai are credibilitate. "Ponta susține că cererea PNL de a demisiona este 'stupidă'. Fără a-i discuta situația penală, cererea nu este stupidă. Iată de ce: economia are acum nevoie de un Guvern cu credibilitate în lume, care să atragă investiții și sprijin pentru România. Ei bine, Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoșerie în Dubai. Dacă într-adevăr vrea să servească economia României, se retrage de la Guvern, așa cum s-a retras de la șefia PSD. Deocamdată, îi este mai frică de ceea ce îi poate face PSD, decât îi pasă de economia României. De fapt, din ceea ce se vorbește pe culoarele puterii, Ponta ar pleca de la Guvern și mâine, dacă nu i-ar fi frică de ce i-ar face baronii PSD dacă o face'', mai spune Predoiu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22