Catalin Predoiu reia apelul catre Victor Ponta: Daca nu sunt suspect in vreun dosar, sa plece din politica

T.d. | 06.04.2015

Pe aceeași temă

Catalin Predoiu reia apelul facut catre premierul Victor Ponta. Prim-vicepresedintele si premierul propus al liberalilor afirma ca daca este suspect in vreun dosar, pleaca din politica. Dar, subliniaza Predoiu, in caz contrar, liderul PSD Victor Ponta trebuie sa plece el de pe scena politica.

Am trimis declaraţia mea lui Ponta, la sediul PSD, cu confirmare de primire”, arata Predoiu pe Facebook.
 

(FOTO: Catalin Predoiu/Facebook)
 

Îi adresez din nou provocarea: dacă eu sunt suspect în vreun dosar, ies din politică, dacă nu, să iasa el. Şi încă ceva: indiferent câte campanii calomnioase vor iniţia PSD-Ponta, nu vor opri Programul de Guvernare al PNL. Acesta va ieşi din dezbateri publice mult consolidat şi îmbunătăţit cu sugestiile mediului de afaceri, sindicatelor, societăţii civile. Un program construit cu românii, care se va perfecţiona permanent prin sugestiile lor. Programul de Guvernare al PNL va fi începutul sfârşitului lui Ponta”, continua prim-vicele liberal.
 

PSD cere demisia lui Catalin Predoiu

PSD a cerut, vineri, demisia lui Catalin Predoiu din functiile politice detinute in PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale. "Catalin Predoiu trebuie sa isi asume participarea intr-o campanie finantata din coruptie. Astazi, fostul parlamentar PNL si consilier prezidential, George Scutaru, a intrat in atentia procurorilor anticoruptie pentru modul in care a finantat campania din Buzau, in anul 2008. Conform procurorilor DNA, exista suspiciuni ca respectiva campanie electorala a fost finantata din mita.

PSD reaminteste ca unul dintre candidatii PNL la Buzau, in 2008, a fost nimeni altul decat Catalin Predoiu, cel care detine astazi functia de prim-vicepresedinte al PNL. PSD solicita acestuia demisia din functia politica detinuta si asumarea participarii la o campanie electorala finantata din coruptie. De asemenea, PSD ii solicita acestuia sa raspunda pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorala", se arata intr-un comunicat remis vineri de PSD.
 

George Scutaru, urmarit penal

DNA a dispus, in 3 aprilie, masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de George Scutaru. Procurorii DNA il acuza pe fostul consilier prezidential de complicitate la luare de mita si spalare de bani, fapte presupus comise in mandatul de deputat.

Procurorii sustin ca, in cursul anului 2008, George Scutaru ar fi primit 170.000 de euro, suma provenita dintr-o presupusa spaga de 1 milion de euro, despre care Scutaru ar fi stiut. Primita “in numerar”, suma ar fi fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, de fapt fiind folosita in campania electorala din 2008, arata anchetatorii.

Denuntatorul, in acest caz, ar fi chiar fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Cristinel Bigiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22