Cătălin Predoiu: Voi vota în CSM pentru desființarea Secției speciale

Redactia | 28.05.2020

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, la sosirea la CSM, că va vota pentru avizarea proiectului USR de desființare a Secției speciale.

Pe aceeași temă

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și-a exprimat speranța că USR a asigurat sprijinul parlamentar pentru susținerea acesta, altfel fiind „doar un exercițiu de imagine”.

„E un proiect care are un scop bun, un scop pozitiv, pe care îl susțin, l-am susținut dintotdeauna. Din păcate are și ceva lacune acel proiect în partea de drept tranzitoriu și alte probleme tehnice, pe care sperăm să le îndreptăm la Parlament. Nu fac niciun secret din faptul că voi vota pozitiv, pentru avizare”, a declarat Predoiu.

Întrebat de ce nu a promovat o ordonanță de urgență pentru desființarea Secției speciale, Cătălin Predoiu a replicat că aceasta ar fi fost respinsă în Parlament. Ministrul a precizat că, atunci când propui ordonanțe sau proiecte de legi, este bine „să tatonezi Parlamentul”.

„O ordonanță de urgență ar fi avut o soartă scurtă și tristă în Parlament, pentru că știam că ar fi fost respinsă. Ăsta e și motivul pentru care am evitat să promovez o ordonanță de urgență. Altfel, ar fi fost simplu, dar într-o săptămână, două știam că va fi respinsă, lucru pe care l-am luat la cunoștință discutând chiar direct cu parlamentarii. În general, e bine să tatonezi Parlamentul atunci când promovezi ordonanțe de urgență sau proiecte de lege, ca să vezi ce soartă au. Eu sper că acest proiect a fost pregătit de către colegii din USR, în sensul că ar putea să-i asigure un sprijin parlamentar. Altfel e doar un exercițiu de imagine, dar eu îl susțin”, a afirmat Predoiu.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are, pe ordinea de zi de joi, proiectul de lege depus la Camera Deputaţilor de USR privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), transmite Agerpres.

Proiectul a fost depus la începutul lunii mai, fiind semnat de 40 de deputaţi şi senatori de la USR, dar şi de deputatul (neafiliat) Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei.

CSM trebuie să dea un aviz pe acest proiect, deoarece are legătură cu justiţia şi cariera magistraţilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22