Catalin Rădulescu „Mitralieră”: La congresul PSD nu vor fi alegeri ci numiri în funcție

Redactia | 07.03.2018

Alegerile de la Congresul PSD de sâmbătă sunt o farsă, acuză deputatul Catalin Rădulescu, care vrea să atace în instanță modul de nominalizare a candidaților, dacă nu va primi un răspuns favorabil la contestația pe care a formulat-o.

Pe aceeași temă

 

Rădulescu spune că hotărârea CEx este nestatutară și neconstituțională, pentru că restricționează și chiar interzice candidaturile tuturor celor care vor să concureze pentru ocuparea unei funcții de conducere.


„Măcar acum un an de zile s-au folosit liste, unele tăiate, cu cei care nu trebuiau sa ajungă vicepreședinți si altele cu cei care trebuiau să ajungă vicepreședinți. Acum s-a întâmplat o chestiune mult mai gravă, și anume faptul că membrii CEx, nu știu la îndemnul cui, au luat o hotărâre care nu este nici constituțională, nici statutară, prin care s-a hotărât ca din fiecare județ să candideze o persoană - un bărbat sau o femeie. N-am auzit în viața mea, în niciun loc din lumea asta, ca să se poată interzice un drept conferit prin Constituție și prin statutul partidului de a candida la orice funcție, de a fi ales și de a alege, decât această hotărâre a CEx", a declarat Cătălin Rădulescu.
 

El spune că noul sistem de alegeri interne îi va împiedica pe unele persoane cu notorietate în partid, precum Bănicioiu, Codrin Ștefănescu, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae și Teodorovici nici nu vor putea să concureze pentru posturile de vicepreședinți.


„După părerea mea, este o farsă, aceste alegeri reprezintă o farsă, pentru că sunt niște numiri în funcție, și nu sunt de fapt alegeri, ceea ce în PSD nu s-a întâmplat în ultimii 27 de ani, o farsă mai mare ca asta”, a continuat deputatul.

 

Cu toate că spune că PSD a ajuns ca „în anii 1950, de pe vremea epurărilor comuniste”, Rădulescu recunoaște că îl susține în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului. „Eu cred că dacă se lăsau libere aceste alegeri (...) si iesea cine iesea, prin vot normal, liber, nimeni nu era suparat", s-a plans el.

 

Oricum, spune Radulescu, 99% dintre membrii PSD nu știu de ce se organizează congresul.
 

Miza acestui congres e mai degrabă în reașezarea puterii din jurul lui Dragnea și reglarea unor conturi cu membrii de partid ale căror voci au fost critice.


Inclusiv Gabriela Firea a amenințat cu demisia din toate functiile politice (din PSD), daca nu se rezolva problemele grave ale Bucurestiului, sustinand ca este suparata pe Guvern, unde ministrii PSD se lasa condusi de directori si comisii, unii pusi inca din perioada tehnocratilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22