Catalogat la CSM drept un mincinos penal, Tăriceanu spune că refuză conflictul cu Iohannis

E.b. | 06.01.2017

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE, a comentat, pe Facebook, afirmaţiile lui Klaus Iohannis de la CSM. Preşedintele a spus "nu poate să nu observe" că în Parlament şeful Camerei Deputaţilor este condamnat penal, iar şeful Senatului este trimis în judecată, ceea ce reprezintă o "circumstanţă îngrijorătoare".

Pe aceeași temă

 

Tăriceanu crede că preşedintele încearcă să deschidă un "conflict".


Bănuiesc că dacă aş fi acceptat “oferta” lui Klaus Iohannis de a intra la guvernare într-o alianţă PNL-USR-PMP, acum preşedintele ar fi avut un alt discurs la adresa mea. Din păcate, domnia sa continuă discursul din campania electorală şi îi atacă pe cei pe care îi consideră adversari politici. Campania s-a terminat, iar preşedintele ar trebui să respecte votul românilor, a scris Tăriceanu pe Facebook.


Tăriceanu spune că îşi doreşte ca preşedintele să fie un "partener" în proiectele pentru România şi de aceea şi-ar fi dorit ca preşedintele să fi vorbit la CSM inclusiv despre "o lege care să reglementeze strict ascultatul telefoanelor românilor şi să penalizeze excesele şi abuzurile instituţiilor de forţă".


Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă, pentru că românii s-au săturat de conflicte. Sper doar, că preşedintele va înţelege momentul în care se află România şi rolul constituţional pe care îl are, a mai scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, azi, la CSM, în contextul în care avertiza asupra unei eventuale legi a graţierii şi a amnistiei, că "nu poate să nu observe" că în Parlament şeful Camerei Deputaţilor este condamnat penal, iar şeful Senatului este trimis în judecată, ceea ce reprezintă o "circumstanţă îngrijorătoare", conform News.ro.

 

"Nu pot să mă fac că nu văd: preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal şi cu o urmărire penală în curs; preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este o circumstanţă îngrijorătoare", a spus Iohannis la CSM.

El a făcut aceste afirmaţii în contextul în care avertiza asupra unei eventuale legi privind graţierea şi amnistierea pedepselor, spunând că există politicieni care şi-au făcut din asta "un deziderat".

 

O lege a aministiei şi a graţierii ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la şedinţa de constituire a noului CSM. El a arătat că o astfel de lege nu numai că "ar spăla păcatele unor hoţi periculoşi, dar ar albi dosarele unor politicieni", iar dacă va fi promovată se va opune cu toată puterea funcţiei prezidenţiale.

 

Iohannis a spus că o lege a amnistiei şi a graţierii este un "deziderat" al unor politicieni, dar este inacceptabilă, mai ales că se poate pune în discuţie şi "albirea" dosarelor unor oameni politici cu probleme.

 

"Un astfel de precedent creat ar duce la dispariţia egalităţii în faţa legii. De asta spun că ar duce la dispariţia statului de drept din România. Ar duce România pe o traiectorie care o depărtează de valorile europene, pe o traiectorie care ar îndepărat-o de la valorile euroatlantice în care românii cred", a spus Iohannis.

 

Preşedintele a afirmat că se va opune "cu toată greutatea şi puterea funcţiei prezidenţiale" unei astfel de legi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22