Catania nu mai are locuri in cimitire ca sa ingroape trupurile refugiatilor inecati in Mediterana

M. B. | 21.08.2015

Pe aceeași temă

Administrația din Catania, Italia, a anunțat vineri că nu mai există locuri în cimitire, din cauza cadavrelor recuperate din Mediterana ale refugiaților care au încercat să ajungă în Europa, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

 

În momentul de față, au precizat oficiali din Catania, 65 de trupuri, dintre care 45 sunt ale unor refugiați decedați într-un naufragiu din aprilie, când s-a scufundat un trailer cu 800 de persoane la bord, așteaptă să li se găsească un loc de veci.

 

În ultimii doi ani și jumătate, în cimitirele de aici au fost înmormântați peste o sută de refugiați, iar singurele locuri de veci disponibile sunt ale proprietatea unor localnici.

 

Italia, una dintre țările cel mai afectate de criza refugiaților (alături de Grecia) nu mai are nici locuri nici în taberele special deschise pentru a adăposti imigranți din Orientul Mijlociu și din Africa.

 

Ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a anunțat luna trecută crearea a încă 10.000 de locuri în taberele de refugiați, acestea adăugându-se celor 86.000 deja existente în cele 456 de centre de primire de pe tot cuprinsul țării, cele mai multe fiind în partea de sud.

 

Ministrul Alfano a subliniat că presiunea migratorie nu va scădea atât timp cât nu se va stabiliza situația în Libia, unde starea de anarhie a lăsat frontierele nesupravegheate, astfel că imigranții ilegali din Africa pot să traverseze această țară și să se îmbarce apoi în ambarcațiuni puse la dispoziție de traficanți pentru a ajunge în Europa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22