Cauza infecțiilor din Argeș este bacteria E.coli, anunță ministrul Sănătății

Tudor Despina | 25.02.2016

O tulpină a bacteriei E.coli este cauza îmbolnăvirii copiilor din județul Argeș, a anunțat joi ministrul Sănătății.

Pe aceeași temă

 

Declarația lui Patriciu Achimaș-Cadariu a fost făcută în cadrul unei conferințe susținută la spitalul Marie Curie. Potrivit Digi 24, informația a fost confirmată și de către șefa secției de Nefrologie de la Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, anume că bacteria E.coli ar fi cauzat îmbolnăvirile din Argeș.

 

 „Consecutiv întâlnirii de azi cu specialiștii europeni s-au identificat cauzele imbolnavirii, respectiv o tulpină de E.coli. Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, cum ar fi produse pasteurizate, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor când se impune”, a spus ministrul sănătății.

 

„Am organizat întâlnirea de azi cu ANSVSA, li s-au transmis toate informațiile și vor demara o anchetă. În ce privește situația conducerii DSP Argeș, se derulează oanchetă a Corpului de control. Șeful Corpului a venit de la Timișoara, începe o anchetă. Am stabilit ca termen 4 martie pentru finalizarea anchetei”, a adăugat Patriciu Achimaș-Cadariu.

 

Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că ipotezele de lucru indică faptul că infecția ar fi putut porni de la un focar de origine alimentară. Profesorul Alexandru Rafila a adăugat că, în unele cazuri, e posibilă transmiterea de la om la om, potrivit Realitatea.net.

 

Ieri, ministrul Sănătății a cerut public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile locale. Potrivit sursei citate, la aflarea informației, medicii din Pitești au amenințat cu proteste. De altfel, și prefectul de Argeș, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare atât a conducerii Spitalului de Pediatrie, cât și a conducerii Direcției de Sănătate Publică din județ.

 

Managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, Vasile Stan, a declarat pentru Mediafax că nu intenționează să demisioneze. Nici șeful DSP Argeș, Sorina Honțaru, nu are de gând să plece din funcție, ea spunând că așteaptă să fie demisă de minister."Aştept destituirea de la Ministerul Sănătăţii, sunt numită de Ministerul Sănătăţii. Deocamdată nu demisionez. În momentul în care voi primi OK-ul de la Ministerul Sănătăţii, voi face acest lucru", a precizat Sorina Honţaru, potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22