Caz de COVID -19 confirmat în Ministerul Justiției. Instrucțiunile lui Predoiu

Redactia | 09.04.2020

Ministerul Justiției confirmă că unul din angajații săi a fost confirmat de infecție cu coronavirus.

Pe aceeași temă

Persoana în cauză lucrează la departamentul de buget finanțe și nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3 aprilie, transmite MJ, într-un comunicat remis Revistei 22.


Conducerea ministerului a dispus deja aplicarea prevederilor legale incidente privind anunțul autorităților competente în astfel de situații, ancheta epidemiologică și izolarea persoanelor aflate în contact cu persoana confirmată.


Sediul Ministerului Justiției va fi complet decontaminat prin nebulizare în cursul zilei de astăzi. Precedenta decontaminare completă prin debulizare a avut loc în data de 4 aprilie.


Ministerul Justiției rămâne operațional complet, inclusiv prin aplicarea procedurilor de lucru la distanță, online, videoconferințe și telemuncă, aplicate în baza instrucțiunilor emise de către Ministrul Justiției încă de la declararea stării de urgență.


Ministerul Justiției va continua să mențină o comunicare publică transparentă în legătură cu toate aspectele care țin de agenda și funcționarea instituției.

Instrucțiunea Ministrului Justiției adresată personalului Ministerului în urma confirmării unui caz de COVID-19

Acum câteva minute am fost informat în legătură cu confirmarea unui caz de Covid - 19 în departamentul de buget-finanțe. Persoana confirmată nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3.04.2020.
Am dispus deja măsurile prevăzute legal într-o astfel de situație. Veți primi online și o instrucțiune formală privind activitatea în perioada imediat următoare și procedurile aplicabile conform legii.
Până atunci, vă comunic faptul că astăzi până la ora 12, întreg personalul va evacua sediul ministerului. Prima zi de lucru în sediu va fi marți 14.04.2020. Până atunci vom lucra online, fiecare dintre dvs. să își asigure capacitatea de a lucra online și telefonic, pentru a asigura continuitatea activității Ministerului chiar și în condițiile date.
Pentru a evita aglomerarea la ieșirea din sediul ministerului, evacuarea se face astfel: începând cu ora 11.40 se evacuează etajele 4-6, începând cu ora 11.50 începe evacuarea etajelor 2 - 4, apoi la ora 12 evacuarea etajului 1. Cabinetele demnitarilor evacuează ultimele sediul.
Șefii de compartimente își coordonează subordonații pentru ca evacuarea să se facă fără panică și dezordine și pleacă ultimii din locația compartimentului coordonat.
În următoarele trei zile vor avea loc trei decontaminări succesive în sediul Ministerului. Precedenta decontaminare a fost în data de 4.04.2020.
Vă rog să vă păstrați calmul și să aplicați instrucțiunile.
Calm, curaj și încredere! O să trecem cu bine și prin această situație. Dar pentru aceasta trebuie să aplicăm regulile.
Să aveți grijă de voi, limitați-vă contactele, respectați izolarea și să nu uitați să rămâneți conectați online, continuăm să funcționăm online.

Vă mulțumesc!

Cătălin Predoiu
Ministrul Justiției

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22