Cazan și Paraschiv, misterioșii bărbați în alb care au coordonat represiunea jandarmeriei

Redactia | 12.08.2018

A apărut prima fotografie clară cu bărbatul îmbrăcat în alb despre care se crede că ar fi comandat intervenția brutală a jandarmilor din Piața Victoriei din 10 august. Jandarmeria nu comentează informația, pentru că ar fi vorba de violarea datelor personale, scrie HotNews.ro

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE -  ”Maiorul Laurentiu Cazan este unul dintre cele doua capetenii ale Jandarmeriei care apar in filmul recorder.ro, in camasi albe, supervizand si organizand interventia brutala a jandarmeriei. Cine este colegul lui ramine sa aflam”, scrie ONG-ul Frontline Club Bucuresti pe pagina sa de Facebook. Pe pagina Jandarmerie figureaza si programul lui Laurentiu Cazan de audiente.Toti cei batuti, gazati, impinsi, arsi, fugariti de jandarmi in seara de 10 august sunt invitati sa ia legatura cu domnia sa, este îndemnul celor de la Frontline Club, citat de Hotnews.ro.

 

 

Brigada care a intervenit vineri împotriva protestatarilor pașnici este specializată în combaterea terorismului

 

Unitatea centrală pe care s-a bazat Jandarmeria la intervenţia, de vineri, din Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei -  și anume Brigada Specială de Intervenţie Vlad Ţepeş - este o unitate co două unități, cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului, ceea ce arată importanţa dată de autorităţi acestei demonstraţi, remarcă Adevărul care a accesat informațiile oficiale oferite de jandarmerie cu privire la această brigadă.

 

Conform paginii de internet a instutuţiei, Batalionul 1 din această Brigadă “este structura operativă din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei constituită din personal militar specializat, cu competenţe fizice, psihologice şi tehnice deosebite, antrenat, la cele mai ridicate standarde, să intervină oportun şi eficace în orice mediu (terestru, aerian, acvatic) pentru îndeplinirea misiunilor specifice cu grad ridicat de risc (intervenţie antiteroristă, acţiuni speciale, prevenirea şi combaterea actelor de terorism)”.  

 

De asemenea, a doua unitate, Batalionul 2 Jandarmi Special Intervenţie “este structura operativă a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei specializată în gestionarea crizelor în domeniul ordinii publice, asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia vizitelor delegaţiilor oficiale şi demnitarilor, români şi străini, asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia manifestărilor publice cu grad ridicat de risc, la care participă un public numeros, salvarea-evacuarea persoanelor, intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în cazul în care aceasta a fost grav tulburată”.

 

 

***

 

Fotografia a fost realizată de fotograful Nick Starve și a fost distribuită pe rețelele sociale. Se pare că el este cel care a coordonat acțiunile jandarmilor de evacuare a Pieței Victoriei, apelând la violențe nejustificate față de protestatari pașnici, scrie HotNews.ro

 

Pe reţelele sociale este notată asemănarea dintre acest bărbat şi colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş.

 

HotNews.ro l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, pentru a-l întreba dacă Paraschiv a coordonat intervenţia Jandarmilor din piaţă și dacă este persoana care apare în imagine. Militaru a refuzat să confirme, invocând protecția datelor cu caracter personal.

 

Ziaristul HotNews.ro Robert Mihăilescu, care a avut o altercație cu un personaj ce semăna cu cel din fotografie și dădea ordine jandarmilor în timpul reprimării violente a protestul pașnic, spune că acest bărbat seamănă izbitor cu comandantul Brigăzii Vlad Ţepeş, dar nu poate confirma 100% fără să îl vadă în persoană.

 

 

foto Frontline Club București

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22