Cazanciuc: USR susține în scop electoral „Fără penali”. De fapt, vrea să-l scape pe „penalul” Barna

Laurentiu Gheorghe | 12.11.2020

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), a declarat că USR susține „din rațiuni electorale” inițiativa „Fără penali”, pentru că, în realitate, vrea „să-l scape pe penalul Barna”.

Pe aceeași temă

„După cum ştiţi, ieri (miercuri – n.r.), 58 de senatori (de la PSD – n.r.) au aşteptat ca PNL şi USR să vină în sala de plen pentru a desfăşura şedinţa. PNL şi USR au ales să nu vină la serviciu. De trei săptămâni, PNL şi USR au ales să chiulească de la serviciu. USR susţine din raţiuni electorale iniţiativa «Fără penali în funcţii publice». În realitate, USR vrea să-l scape pe penalul Barna de exigenţele unei asemenea legi. Nu este altă explicaţie pentru care ieri USR a refuzat, pur şi simplu, să intre în sala de plen”, a declarat joi Cazanciuc, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, USR a avut ocazia să demonstreze „cu adevărat” că sprijină această iniţiativă, luptându-se pentru ea şi nu susţinând-o „doar din vârful patului”.

„PSD a aplicat deja exigenţele acestei legi. (...) Pe listele PSD nu se găseşte nicio persoană condamnată. Aşteptăm ca şi alte partide să facă acelaşi lucru. Noi am propus încă din vară organizarea referendumului, pe 23 august, dar coaliţia USR - PNL s-a opus din motive de pandemie. PSD a votat la Camera Deputaţilor această iniţiativă, PSD a fost ieri în sala de plen a Senatului pentru a vota această iniţiativă. Din păcate, PNL şi USR au ales să chiulească încă o dată, după ce au făcut-o constant trei săptămâni. Practic, aţi avut ieri demonstraţia că e o diferenţă foarte clară între ceea ce declară în această perioadă din raţiuni electorale şi faptele acestor colegi care au avut ieri ocazia să demonstreze că vor să se lupte cu adevărat pentru această iniţiativă”, a spus Cazanciuc.

Biroul permanent al Senatului nu s-a putut reunit joi, din lipsă de cvorum. Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, depusese anterior o solicitare pentru convocarea Biroului permanent, la ora 12,00, pentru a se decide organizarea unui plen în vederea adoptării iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice”.

Şedinţa de plen de miercuri a Senatului, convocată cu prezenţa fizică a parlamentarilor, nu a putut avea loc nici ea din lipsă de cvorum.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22