Cazanciuc:Voi reinnoi mandatele Codruţei Kovesi şi a lui Tiberiu Niţu la şefia Parchetelor

Paul Cristescu | 22.10.2015

Robert Cazanciuc, ministru Justiţiei, a declarat recent că va propune o reînnoire a mandatelor în fruntea DNA si a Parchetului General, ceea ce inseamna ca Laura Codruţa Kovesi si Tiberiu Niţu isi vor continua activitatea in fruntea acestor institutii.

Pe aceeași temă

 

Cazanciuc a declarat că este mulţumit de activitatea celor doi, mandatul lor expirand în mai, anul viitor.„Dacă voi fi ministrul Justiţiei şi dacă cei doi îşi vor exprima acordul pentru a-şi continua mandatul, cu siguranţă o voi face, pentru că rezultatele arată foarte clar că au ştiut să conducă aceste instituţii spre performanţe, dincolo de discuţiile din spaţiul public cu referire la anumite cauze, poate uneori insuficient explicate sau înţelese. Nu poţi să pui tu ca procuror pe masă toate datele până la finalizarea unei anchete. Trebuie să aştepţi până la urmă soluţia unui judecător, aşa este firesc să fie, să vezi dacă demersul unui procuror a fost greşit sau nu“, a afirmat, miercuri, ministrul Justiţiei, pentru DC News, conform Adevarul

 

El a precizat ca decizia de a propune prelungirea mandatelor celor doi şefi ai parchetelor îi aparţine 100%: "Cu siguranţă o să aparţină 100% ministrului Justiţiei, dacă voi fi eu acela. Dacă o să fie altcineva, acest lucru nu vă pot spune".

 

CITITI SI: VIDEO Codruta Kovesi: Peste 187 de milioane de euro au fost indisponibilizate de procurori, in 2015, prin instituirea unor sechestre

 

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, La Adevărul Live, în urmă cu două luni, că o sprijină pe Laura Codruţa Kovesi pentru încă un mandat în fruntea DNA, deoarece instituţia pe care o conduce este „un etalon la Bruxelles“. „Normal că o susţin. Şefa DNA e Codruţa Kovesi, care a fost propusă şi susţinută şi de Victor Ponta, şi de domnul Cazanciuc, şi de mine.  Normal, o susţin total şi a demonstrat că merită acest lucru, chiar dacă îmi fac prieteni sau nu“, spunea Oprea.

 

Laura Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu au fost numiţi în mai 2013, iar mandatele lor expiră după trei ani. Potrivit Legii nr. 303/2004, propunerile ministrului Justiţiei sunt transmise spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii, iar numirea în funcţie se face de Preşedintele României.

 

 În 2012, cei doi au fost propuşi de Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, şi numiţi, prin decret prezidenţial, fostul preşedinte Traian Băsescu.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22