Cazul Caracal: A treia zi de verificări. Pete noi de sânge din casa lui Dincă și un aparat foto

Dora Vulcan | 04.08.2019

DIICOT a anunțat că în urma cercetărilor făcute în locuința lui Gheorghe Dincă au fost găsite și ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, date la procesat.

Pe aceeași temă

Duminică a fost prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul.

Podul casei lui Gheorghe Dincă este verificat de echipe de polițiști din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Institutul Național de Criminalistică, precum și cu Serviciul Criminalistic din Poliția Capitalei, care participă la anchetă.

Până acum, anchetatorii cercetaseră doar curtea unde se presupune că au fost ucise cele două adolescente, Alexandra și Luiza.

Duminică, anchetatorii au găsit și un aparat de fotografiat însă nu pot vizualiza imaginile decât în prezența lui Gheorghe Dincă, scrie G4Media.

Aceleași surse susțin că gropile din curtea lui Gheorghe Dincă vor fi sparte, curtea va fi eliberată de gunoaie și alte obiecte, iar acțiunea va avea loc tot în prezența lui Dincă.

”Activitățile de cercetare și căutare în locuința, în dependințele, în autoturismul și în autoutilitara inculpatului nu au fost finalizate, urmând a fi continuate și în cursul zilelor următoare, în mod neîntrerupt, în prezenta inculpatului și a avocatului său. Menționăm că activitățile de cercetare și căutare care nu presupun prezența inculpatului sunt încă în desfășurare”, se mai spune în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii ar fi ridicat duminică, potrivit Mediafax, probe din podul casei lui Dincă, dar și haine găsite pe un câmp dintre Craiova și Caracal, după ce au fost sesizați de o femeie. Locul este aproape de drumul spre Craiova, unde Dincă le-a spus anchetatorilor că a aruncat telefonul Luizei într-un lan de floarea-soarelui, la o distanță de aproape nouă kilometri de locuința sa.

După ce a participat la perchezițiile de la locuința sa din Caracal, Gheoghe Dincă este dus în arestul Poliției Olt, unde își va petrece noaptea. Luni vor fi reluate verificările la locuința unde bărbatul a spus că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza.

DIICOT a anunțat oficial sâmbătă că în urma analizelor ADN făcute de INML, fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultate profilul genetic al unei singure persoanel: Alexandra Măceșanu, de 15 ani, dispărută miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină ”la ocazie” o mașină din Dobrosloveni către Caracal. Cel care a sechestrat-o și care a recunoscut că a ucis-o, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri dimineață, după mai multe bâlbe ale polițiștilor și procurorilor, în ciuda faptului că Alexandra a sunat la 112 pentru a cere ajutorul, anunțând că este răpită și violată, iar tatăl ei a fost la poliție încă de miercuri seară pentru a o declara dispărută.

Duminică, după ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza Melencu, tânăra de 18 ani dispărută în urmă cu patru luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22