Cazul Caracal. Mama Luizei Melencu a acceptat să i se recolteze noi probe ADN

Laurentiu Gheorghe | 29.09.2019

Monica Melencu, mama fetei de 18 ani care ar fi fost omorâtă de Gheorghe Dincă, a acceptat să-I fie recoltate noi probe de ADN pentru efectuarea unui nou test, efectuat de data aceasta în SUA de FBI.

Pe aceeași temă

Mama fetei care ar fi fost ucisă de către Gheorghe Dincă și ale cărei rămășițe nu au putut fi identificate prin testul ADN realizat la INML București, care n-a dat rezultate relevante, a fost de acord să-i fie prelevate noi probe de ADN pentru un nou test realizat de data aceasta în SUA, în laboratoarele FBI după o metodă care nu este acreditată deocamdată în România.

"Am luat o hotarare dupa ce domnul avocat Tonel Pop a insistat sa ma supun noii recoltari de probe biologice si sa ma consult cu familia in acest sens. Dupa indelungi discutii cu familia, am hotarat sa fiu de acord cu conditiile urmatoare: sa fie de fata domnul avocat Tonel Pop la recoltare si sa fiu dusa cu masina la Bucuresti pentru recoltare de catre organele de ancheta pentru ca nu am posibiliati materiale", a declarat Monica Melencu, la Antena3.

Femeia a explicat ca familia sa nu se poate "lupta cu sistemul".

"Nu avem cum sa ne luptam cu sistemul si trebuie sa cedam in acest moment. Foarte greu s-a lasat convins tatal meu", a mai spus femeia, care a precizat ca va ataca in instanta decizia judecatorilor care o obliga sa ofere aceasta noua proba.

Mai multi jandarmi si politisti s-au prezentat, vineri dupa-amiaza, in localitatea Diosti, la locuinta familiei Melencu, pentru a o duce pe mama Luizei la DIICOT, urmand sa ii fie prelevate noi probe biologice.

Femeia a refuzat sa mearga, iar bunicul fetei a amenintat ca isi da foc si si-a turnat combustibil pe haine. Barbatul a suferit pusee de hipertensiune, ambii fiind transportati la spital.

Politia Romana a anuntat, vineri seara ca mandatul de aducere nu a putut fi pus in aplicare, data fiind starea de sanatate a femeii, confirmata de medicii de la Spitalul Judetean Craiova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22