Cazul fetiței de la Gura Șuții găsită moartă: Poliția și Parchetul se laudă că au colaborat exemplar

Dora Vulcan | 22.09.2019

Șeful IPJ Dâmbovița și prim-procurorul Parchetului Dâmbovița s-au felicitat duminică seară, într-o conferință de presă, în ciuda eșecului operațiunii de salvare a fetiței dispărute din Gura Șuții.

Pe aceeași temă

Conferința de presă susținută de șeful IPJ Dâmbovița, Paul Sorin (foto), și de prim-procurorul Mihai Dincă, luptător cu pronunțarea termenului ”confidențialitate”, a debutat într-o atmosferă suprarealistă, cu o listă interminabilă de mulțumiri, ca la Oscar, pentru minunata colaborare între polițiști, procurori și jandarmi și minunata organizare a acțiunii de salvare. Fetița de 11 ani, dispărută vineri pe drumul dinspre școală spre casă, a fost găsită moartă după trei zile de căutări.

Mihai Dincă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a declarat apoi că anchetatorii au un cerc de suspecți, printre care s-ar afla și un cetățean străin, dar a invocat confidențialitatea anchetei, reușind abia din a șasea încercare să pronunțe corect termenul ”confidențialitate”.

„Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect în condițiile în care am văzut că autoturismul respectiv în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții a intrat în următoarea localitate la aproximativ 30 de minute în condițiile în care traseul respectiv poate fi parcurs în 2-3 minute”, a mai spus prim-procurorul.

Prim-procurorul Dincă susține că fetița ar fi fost ucisă la un interval de maximum 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16, fără a spune pe ce se bazează din moment ce nu a fost făcută încă analiza IML.

„Datele de urmărire penală indică la acest moment și fără niciun fel de dubiu ne indică faptul că fetița la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viață. Există o certitudine”, a mai spus procurorul Dincă.

***

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții (Dâmbovița), care vineri nu a mai ajuns acasă de la școală, a fost găsită moartă, a anunțat duminică Poliția.

Mihaela Adriana Fieraru a fost găsită decedată pe un câmp, după 3 zile de căutări, la 2 kilometri de casă.

„Referitor la fetiţa de 11 ani, din Gura Şuţii, vă comunicăm faptul că, din păcate, fetiţa a fost găsită decedată pe un câmp de pe raza comunei Produleşti. Aceasta prezintă urme de violenţă. În acest moment poliţiştii au un cerc de suspecţi”, precizează IPJ Dâmboviţa, citată de Digi 24.

Ea fost căutată de peste 200 de persoane, poliţişti, pompieri, jandarmi şi săteni. De asemenea, au fost folosite drone şi un elicopter.

Rudele fetei au spus încă de când a dispărut că aceasta ar fi fost luată de pe stradă, cu maşina, de un necunoscut. O cameră de supraveghere instalată pe clădirea şcolii a înregistrat-o vineri, la ora 17:19, în timp ce pleca spre casă. Au fost ultimele imagini cu ea în viață.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22